Νίκη με μεγάλη ανατροπή για την Καβάλα απέναντι στην Κ.Κ. Τεόντο από το Μαυροβούνιο, με το τελικό σκορ να είναι 89-85, στο πλαίσιο της Βαλκανικής Λίγκας. Οι παίκτες της Βορειοελλαδίτικης ομάδας, έδειξαν τι αξίζουν, αφού γύρισαν ένα ματς, στο οποίο βρέθηκαν να χάνουν, από το πρώτο ημίχρονο, με 15 πόντους! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Πολύ κακό ξεκίνημα έκαναν οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού. Οι αντίπαλοι μπήκαν “φουριόζοι” στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν τη διαφορά στο +14 υπέρ τους από το πρώτο πεντάλεπτο. Η Καβάλα, προσπάθησε να σταματήσει την επιθετική λειτουργία των Μαυροβούνιων και υποχρεώθηκαν σε πολλά φάουλ, που δεν βοήθησαν καθόλου, όπως, είναι λογικό να “βγει μπροστά” και να μπορέσει να κλείσει την ψαλίδα. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ήρθε με το σκορ στο 30-18, υπέρ της Τεόντο.

Η κακή εμφάνιση των “Καβαλιωτών” συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τη διαφορά αν ανοίγει, για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι και τους 18 πόντους και με τους φιλοξενούμενους να φαίνεται πως εξασφάλισαν τη νίκη. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τον… ξενοδόχο! Η εικόνα της Καβάλας στο δεύτερο μέρος ήταν παντελώς διαφορετική από ό, τι είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Κατάφερε να περιορίζει την επιθετική λειτουργία των αντιπάλων και δεν περιορίστηκε, όμως, εκεί!

Εκδήλωσε εξαιρετικές επιθέσεις και έδειξαν όλοι οι παίκτες μεγάλη θέληση για να μη χαθεί αυτό το ματς. Και τα κατάφεραν αρκετά καλα αφού μόλις πέντε λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, έφεραν το ματς στα “ίσια” στο 61-61 (66-66). Είναι χαρακτηριστικό, πως στη διάρκεια του προτελευταία δεκαλέπτου, οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού, σκόραραν διπλάσιους πόντους από εκείνους της Τεόντο (29 έναντι 14).

Μόλις έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, η ελληνική ομάδα έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πέρασε μπροστά στο σκορ με 74-71! Οι Μαυροβούνιοι, έχασαν… τη γη κάτω από τα πόδια τους και προσπάθησαν να αντιδράσουν στην “αντεπίθεση” των παικτών της Καβάλας και κατάφεραν να προηγηθούν με έναν πόντο, δύο λεπτά πριν από τη λήξη, αλλά η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τη νίκη να παίζεται μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα και τη διακύμανση του σκορ… στον πόντο! Η νίκη όμως, ήρθε για την Καβάλα με το τελικό σκορ 89-85 έπειτα απο ένα συναρπαστικό τελευταίο μέρος!

Τα δεκάλεπτα: 18-30, 37-52, 66-66, 89-85.     
ΚΑΒΑΛΑ (Κορωνιός): Πάνος 6, Καλαμπάκας 14 (2), Στυλιανού, Στεφανίδης 4, Γκράντι 20 (2), Μίτροβιτς 12 (2), Γκαγκαλούδης 16 (3), Κρστεφσκι,  Κόλεμαν 17.    
ΚΚ Τεόντο (Σάβοβιτς): Φάτιτς 10 (3), Τεπάβτσεβιτς 16, Ραντούλοβιτς 29 (1), Μίγιοβιτς 17 (3), Σούμποτιτς 6, Τζόνσον, Κούνγιτς 17 (4), Τζιγκάνοβιτς 3.