Ο νέος προπονητής της Καβάλας ο Κρις Χουγκάζ μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στον Σωτήρη Γεωργίου για την νέα προσπάθεια της ομάδας της Βορείου Ελλάδος λέγοντας ότι στόχος είναι μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά. Μεταξύ άλλων ο έλληνας τεχνικός είπε:

“Δεν είμαι άγνωστος στην Καβάλα καθώς έχω δουλέψει και παλαιότερα. Ναι , είναι γεγονός ότι με την οικονομική κρίση και στο μπάσκετ έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε εμείς οι νέοι προπονητές πιο γρήγορα. Πάντως χρειάζεται πολύ δουλειά καθώς μιλάμε ότι η Καβάλα αλλάζει πλήρως. Θα είναι μια νέα ομάδα σχεδόν ολοκληρωτικά καθώς θα μείνει μόνο ο Στεφανίδης και κάποιοι πιτσιρικάδες από πέρυσι και περιμένουμε αν συμφωνήσουμε και με τον Καραποστόλου.

Η Καβάλα είναι μια σοβαρή ομάδα που είδαμε πόσο καλή πορεία είχε τα χρόνια που βρίσκεται στην Α1 αφού έχει μια σοβαρή διοίκηση και ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Φυσικά και εμείς όπως και οι άλλες ομάδες ρίξαμε τον προϋπολογισμό μας και έτσι δεν είναι εύκολο να φτιάξουμε γρήγορα μια καλή πάλι ομάδα.

Στόχος μας είναι να έχουμε μια καλή ομάδα και πάλι αλλά κυρίως να προωθήσουμε νέα παιδιά και η ομάδα να φτιάξει μια νέα βάση. Έχουμε και έχω πολύ δύσκολο έργο καθώς αυτή την ώρα προσπαθούμε να βρούμε νέα παιδιά που θα έρθουν στην ομάδα και μαζί με μερικούς έμπειρους να στελεχώσουν την νέα Καβάλα που θέλουμε να είναι πάνω απ’ όλα μαχητική και σκληρή.

Αυτός είναι και ο στόχος της επόμενης περιόδου. Να έχουμε μια ομάδα υγιή και νεανική που θα χαίρεται το μπάσκετ και θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι της, θα είναι ανταγωνιστική και μαχητική 100%. Και θα αναδείξει και νέα ταλέντα. Είναι νωρίς ακόμα να πούμε για άλλα ονόματα καθώς είμαστε σε επαφές αλλά περιμένουμε απαντήσεις και συνεχίζουμε να ψάχνουμε την αγορά.

Πάντως η όλη κρίση στο ελληνικό μπάσκετ βοηθά από την πλευρά της να αναδειχτούν νέα παιδιά και ταλέντα πιο γρήγορα”.