Γούρικος αποδείχθηκε… με το “καλημέρα” ο Άγγελος Κορωνιός στην Καβάλα καθώς το ντεμπούτο του στον πάγκο των “Αργοναυτών” συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη της σεζόν απέναντι στον ΚΑΟΔ με 73-72. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στον Sentra fm για την επιχείρης… Καβάλα και τις δυσκολίες που υπάρχουν, παρουσιάστηκε, όμως, αισιόδοξος πως η ομάδα του θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση και να “αναρριχηθεί” στον βαθμολογικό πίνακα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον πάγκο της ΑΕΚ τονίζοντας πως “καμία ομάδα δεν ήθελε την ΑΕΚ στην Α1”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι πρόλαβε να αλλάξει και η Καβάλα πέτυχε την πρώτη της νίκη: “Μαγικά δεν γίνονται. Υπήρχαν όντως αρκετά προβλήματα στην ομάδα. Από την πρώτη μέρα θέλησα να βάλω κάποιους κανόνες. Να τονώσω την ψυχολογία, να ανεβάσω τον εγωισμό των παικτών. Να μπούμε για να κερδίζουμε και να παλεύουμε στον αμυντικό τομέα. Γιατί χωρίς άμυνα δεν κερδίζεις.

Η ομάδα ήταν σε πανικό. Είπα στα παιδιά να παλεύετε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Όπως και έγινε στο ματς με τον ΚΑΟΔ. Βρεθήκαμε και πίσω στο σκορ και μπροστά. Στο τέλος βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και πήραμε το ματς. Ήταν μια μεγάλη ψυχολογική ανάσα για τα παιδιά ενόψει της συνέχειας. Πλέον θα είναι τελείως διαφορετική η κατάσταση. Τα παιδιά θα μπαίνουνε με μεγαλύτερη διάθεση στο γήπεδο και θα αποδίδουν καλύτερα”.

Για το ότι είναι ο τρίτος προπονητής που αλλάζει η Καβάλα μέσα σε μια σεζόν: “Όταν ήρθα στην ομάδα είπα στα παιδιά “Δεν με ενδιαφέρει τι κάνατε με τους προηγούμενους προπονητές. Με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε από δω και πέρα”. Κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία. Θέλω να περάσω τη δική μου, όπως και καινούργια πράγματα”.

Για το αν μπορεί να σωθεί η Καβάλα: “Γιατί να μην μπορεί; Αν εξαιρέσεις τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όλες οι άλλες ομάδες είναι λίγο πολύ οι ίδιες. Ο Πανιώνιος έδειξε κάποια πράγματα λίγο στην αρχή, ωστόσο στη συνέχεια έκανε κοιλιά και γενικότερα παίζει μια καλά και μία όχι. Δεν μπορείς να πεις ότι από την 8η αγωνιστική έχει κριθεί κάτι. Δεν ήμαστε στις τελευταίες αγωνιστικές για να πεις ότι πρέπει να κάνουμε 5Χ5 νίκες για να σωθούμε. Πρέπει να δείξουμε υπομονή και επιμονή. Και να κερδίσουμε το ματς με τον Περιστέρι που ακολουθεί”.

Για τη χρονιά του υποβιβασμού της ΑΕΚ: “Μου δίδαξε πολλά αυτή η παρουσία μου. Ειλικρινά πρώτη φορά είδα στην καριέρα μου κάτι τέτοιο. Καμία ομάδα, να μην θέλει την ΑΕΚ στην Α1. Δυστυχώς είδα πράγματα τα οποία δεν είχα δει 25 χρόνια ως αθλητής. Συμπεριφορές, ομάδων, παικτών, προπονητών. Ήταν μεγάλη εμπειρία”.