Ο Κολοσσός απέκτησε τον Λαρόν Ντέντι για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο σύλλογος. Μάλιστα, ο Αμερικανός βρίσκεται ήδη στη Ρόδο και προπονείται με την ομάδα και φυσικά θα λάβει μέρος στα τρία φιλικά παιχνίδια που θα δώσει ο Κολοσσός στην Αθήνα από την Παρασκευή.

Η σχετική ανακοίνωση:
“Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικανού καλαθοσφαιριστή Laron Dendy, o οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για την προσεχή σεζόν.

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ DENDY

Ο Laron Dendy είναι 24 ετών (γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1988), έχει ύψος 2.05 και αγωνίζεται στις θέσεις “4” και “5”. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Middle Tennessee State, με το οποίο την τελευταία αγωνιστική περίοδο σε 30 συμμετοχές (μ.ο. 27.2 λεπτά), είχε 14.8 πόντους, 7.1 ριμπάουντ 2.1 ασίστ, 1.5 μπλοκ και 2.5 λάθη.

Ο Ντέντι είχε επίσης 57% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα και 60% στις βολές. Ο Ντέντι έπαιξε για δύο χρόνια στο Middle Tennessee State, ενώ πριν αγωνιζόταν στο Iowa State (2009-10). Μπορεί να παίξει και ως πάουερ-φόργουορντ, είναι πολύ αθλητικός, δυνατός στην άμυνα και του αρέσει να παίζει και με πρόσωπο στη ρακέτα.

Το καλοκαίρι ο Laron Dendy συμμετείχε στο summer league του Ν.Β.Α. παίζοντας σε τρεις αναμετρήσεις για λογαριασμό των Washington Wizards, όπου είχε 6.1 πόντους και 1.7 ριμπάουντ. Επίσης είχε συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της Αμερικής, κάτω των 19 ετών.

Ο Dendy βρίσκεται ήδη στη Ρόδο και έχει τεθεί στη διάθεσή του Μηνά Γκέκου, αποτελώντας τον τέταρτο Αμερικανό που θα παίξει με τη φανέλα της ομάδας μας, μετά τους Marcus Hatten, Joshua Dollard και Kevin Langford“.