Το απόγευμα του Σαββάτου (23/10), ο Κολοσσός πέτυχε την 3η του νίκη σε 4 ματς στη φετινή Basket League επικρατώντας με 88-81 του Ιωνικού Νικαίας εντός έδρας, και προς το παρόν αγγίζει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος -με αγώνα περισσότερο- πίσω μονάχα από τον Προμηθέα Πατρών!

Οι Floyd και Williams ήταν σε τρομερή κατάσταση, μετρώντας 45 κοινούς πόντους με 14-24 σουτ αλλά και 7-14 τρίποντα.
Ο Tillie ήταν για ακόμα μια φορά εξαίσια all around με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ αλλά και το δεύτερο μεγαλύτερο +/- του γηπέδου με +15.
Ο Μαργαρίτης έδωσε λύσεις από τον πάγκο με 11 πόντους σε 9 επιθέσεις.

Ωστόσο, αν δεν υπήρχε ο Βασίλης Ξανθόπουλος, οι Ροδίτες δεν θα κατάφερναν ποτέ να γυρίσουν τον διακόπτη του μομέντουμ και να φτάσουν εν τέλει σχετικά άκοπα στην επιτυχία!

Ο έμπειρος PG μπορεί να μέτρησε μόλις 4 πόντους σε 5 επιθέσεις (4 σουτ + 1 ταξίδι στις βολές), αλλά έκλεψε 2 μπάλες, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 12 ολόκληρες ασίστ στους συμπαίκτες του -συμμετέχοντας έτσι σε τουλάχιστον 28 πόντους των γηπεδούχων.

Έτσι, ο Έλληνας floor general συνεχίζει την εκπληκτική του σεζόν, όπου συμβάλλει τα μέγιστα στην εδραίωση του Κολοσσού ως την ευχάριστη μέχρι στιγμής έκπληξη του πρωταθλήματος, μετρώντας 32 ασίστ (δύο ματς με 10+ ασίστ) για 4 μόλις λάθη (δύο ματς με 0 λάθη) σε τέσσερα ματς -σε μια επίδοση που μαθηματικά του επιτρέπει να μοιράζει 8 τελικές πάσες πριν υποπέσει σε κάποιο σφάλμα!

Ταυτόχρονα, συμμετέχει σε τουλάχιστον 82 από τους εν γένει 253 πόντους του συλλόγου του (στο 32% τους δηλαδή/ 27% πέρυσι), όντας ο πιο καλός και την ίδια στιγμή υποτιμημένος επιθετικά παίκτης του, αφού με αυτόν στο παρκέ, ο Κολοσσός σκοράρει 127 πόντους ανά 100 κατοχές -με την δεύτερη καλύτερη απόδοση, αυτή του Shonn Miller, να βρίσκεται πολύ πιο πίσω (115).

 

 

Το πιο εκκωφαντικό στατιστικό των πεπραγμένων του;
Τα κάνει όλα αυτά με μόλις 12% USG% -κάτι τελείως… παράλογο, αφού για να δώσει κανείς τη μπάλα τόσες φορές ανά βραδιά θα πρέπει να την έχει κιόλας- με τον αρχηγό να είναι αποδεδειγμένα ένας ήσυχος ηγέτης εντός και εκτός γραμμών, που χαίρεται να αναβαθμίζει το παιχνίδι του άμεσου περίγυρού του αναγνωρίζοντας τον ρόλο και τη στόφα του!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως ο Ξανθόπουλος έχει λαμπρή συμμετοχή και σε άλλους τομείς πέραν των ασίστ και της δημιουργίας (μοιράζει το 52% των συνολικών ασίστ ενόσω βρίσκεται στο παρκέ), αφού το διάστημα που αγωνίζεται, μαζεύει το 7% των αμυντικών ριμπάουντ αλλά και αναλαμβάνει το 4% των κλεψιμάτων, ενώ παράλληλα -αν και δεν είναι ευρέως γνωστός για την αμυντική του κυριαρχία- το αθλητικό project του Καντζούρη δέχεται μόλις 95 πόντους ανά 100 κατοχές -επίδοση που είναι η 5η καλύτερη στο σύνολο του Έλληνα προπονητή, που έχει χαρίσει απλόχερα τη δυνατότητα στον 37χρονο PG να διανύει σε μια τέτοια ηλικία τα καλύτερα χρόνια τις καριέρας του, μετρώντας career high σε ασίστ τις δύο τελευταίες σεζόν στο νησί των ιπποτών.