Στην ετοιμότητα της ομάδας του ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο, στάθηκε ο προπονητής του Κολοσσού, Μηνάς Γκέκος, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ανέφερε: “Παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που διαθέτει παραδοσιακή έδρα. Ο Πανιώνιος έχει μεγάλο βάθος, ταλέντο, ύψος και ταχύτητα. Είναι μία πλήρης ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Κάναμε την προσπάθεια μας σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Πανιώνιο. Οι αντίπαλοι μας προέρχονται από μία σημαντική εκτός έδρας νίκη, είναι αήττητοι και θα έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους. Στην έδρα του ο Πανιώνιος είναι πάντα πολύ δυνατός και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό”.

Ο Φάνης Κουμπούρας είπε: “Θα παίξουν ο δεύτερος και ο τρίτος της βαθμολογίας και αυτό είναι ένα γεγονός που λέει πολλά. Τόσο εμείς όσο και ο Πανιώνιος είμαστε αήττητοι και ουσιαστικά έχουμε καλό ρυθμό και ψυχολογία. Αν μη τι άλλο, πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ο Πανιώνιος είναι μία νεανική ομάδα που βασίζεται πολύ στον αιφνιδιασμό και στα αθλητικά προσόντα των αθλητών του.

Δεν συγχωρεί τα λάθη και γιʼ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο κόσμος βοηθάει πολύ τους αντιπάλους μας μέσα σζτην έδρα τους και τους δίνουν ρυθμό στο παιχνίδι. Εμείς οφείλουμε να προσέξουμε πολύ το επιθετικό κομμάτι, αφού ο Πανιώνιος αρέσκεται στο να τρέχει και να εκμεταλλεύεται τα λάθη των αντιπάλων του. Θέλουμε να πάμε στο σετ παιχνίδι και αυτό θα προσπαθήσουμε”.