Ο Δημήτρης Τσαλδάρης άνοιξε τον χορό, ο Φάνης Κουμπούρας ήταν ο πρώτος που… έπιασε το μαντήλι, ο Άλεξ Βουγιούκας προστέθηκε στην παρέα και ο… κύκλος θα γεμίσει από Έλληνες παίκτες (ενδεχομένως ένας από αυτούς να είναι ο Φώτης Βασιλόπουλος), αφού πρόθεση των διοικούντων είναι να εμπιστευτούν τα… ελληνικά χέρια.

Όχι μόνο δεν υπάρχει πρόθεση να εξαντληθεί το περιθώριο των έξι ξένων, αλλά μην εκπλαγείτε αν οι αλλοδαποί παίκτες του Κολοσσού είναι 1-2, ου μην και κανένας.

Δεν υπάρχει… “αθλητικός σωβινισμός” στις σκέψεις των παραγόντων της ομάδας, αλλά διαφορετική χάραξη στρατηγικής, στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Οι ξένοι, πέραν του συμβολαίου, κοστίζουν πιο ακριβά, καθώς απαιτούνται σπίτια, αεροπορικά εισιτήρια, αυτοκίνητα, κτλ., παροχές που ενδεχομένως να “κοπούν” στους Έλληνες παίκτες.

Ο Μηνάς Γκέκος μετρά” τις επιλογές του, σε συνεργασία με τη διοίκηση διαμορφώνει το ρόστερ, κάνοντας μελετημένες κινήσεις, κάτι που φάνηκε από τις τρεις πρώτες μεταγραφές. Στο μυαλό του είναι ο Φώτης Βασιλόπουλος, ένας παίκτης που έχει διακριθεί στην Α2 (αλλά και στην Α1 με την ΑΕΚ) και που μπορεί να γίνει ο… νέος Λιακόπουλος.

Ο Κολοσσός έχει “ρισκάρειελεγχόμενα, στην περίπτωση του Νίκου Λιακόπουλου, και το αποτέλεσμα το είδαμε. Ο Φώτης Βασιλόπουλος, με τον ενθουσιασμό, το πάθος, αλλά και την εκτελεστική δεινότητα που διαθέτει, σε συνδυασμό με την έφεση στις βοηθητικές πάσες, αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία, που ο κόουτς της ροδίτικης ομάδας εξετάζει σοβαρά.