Στα γραφεία της ΚΑΕ Κολοσσός βρέθηκε η βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη και κ. Μάνο Κόνσολα, καθώς και από τον πρόεδρο της Ν.Ο.Δ.Ε. κ. Τάκη Μιχαήλου. Στα γραφεία του συλλόγου, τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ομάδας Μιχάλης Κόκκινος.

Αναλυτικά ανακοίνωση αναφέρει…
“Εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός πραγματοποίησε σήμερα η βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη και κ. Μάνο Κόνσολα, καθώς και από τον πρόεδρο της Ν.Ο.Δ.Ε. κ. Τάκη Μιχαήλου. Με αφορμή την επίσκεψη της στη Ρόδο, η κ. Καραμανλή θέλησε να συναντηθεί με τα μέλη της διοίκησης της Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός, τα οποία την περίμεναν στα γραφεία του συλλόγου, προεξέχοντος του προέδρου της ομάδας μας κ. Μιχάλη Κόκκινου.

Την βουλευτή Β’ Αθηνών… προλόγισε ο κ. Μάνος Κόνσολας. “Μία από τις προτεραιότητες της ήταν να συναντηθεί με τους ανθρώπους της πρωταθλήτριας ομάδα της Δωδεκανήσου. Ήταν επιθυμία της, αφού παρακολουθεί με ενδιαφέρον την προσπάθεια σας στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας. Θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί και είναι εφικτό τον Κολοσσό”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Δωδεκανήσου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. κ. Τάκης Μιχαήλου. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κολοσσό, ο οποίος ενώνει όλους τους Δωδεκανήσιους. Η ομάδα αυτή έχει μόνο φίλους και είναι από τα πλέον υγιή σωματεία στην Ελλάδα”.

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός κ. Μιχάλης Κόκκινος, ο οποίος απευθυνόμενος προς την κ. Καραμανλή αλλά και προς τους βουλευτές Δωδεκανήσου είπε τα εξής: “Η παρουσία σας στα γραφεία του Κολοσσού, μας τιμάει ιδιαίτερα. Ως καταξιωμένη βουλευτής και δημοσιογράφος θα γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα των νησιωτικών ομάδων. Το μεγάλο πρόβλημα για μας είναι το οικονομικό, ενώ υπάρχει σοβαρό θέμα και με το γήπεδο. Πέρσι είχαμε την ευτυχία να πετύχουμε ένα μικρό θαύμα και να τερματίσουμε τρίτοι στην κανονική περίοδο. Δυστυχώς όμως ενώ θέλαμε να παίξουμε στην Ευρώπη, η έλλειψη γηπέδου κυρίως αλλά και πόρων δεν μας το επέτρεψε. Εμείς θέλουμε να προβάλουμε τη Ρόδο στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορέσαμε λόγω έλλειψης γηπέδου. Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται πολλά χρόνια με τον αθλητισμό και έχουν προσφέρει πάρα πολλά πράγματα. Μας έχουν αγκαλιάσει όλοι. Οι ανάγκες της ομάδας μας είναι πολλές λόγω των συχνών μετακινήσεων και τα χρήματα που απαιτούνται είναι σίγουρα περισσότερα από τις αθηναϊκές ομάδες. Ξέρουμε ότι αγαπάτε πολύ τη Ρόδο και γνωρίζετε καλά τον αθλητισμό, οπότε σας ζητάμε να βοηθήσετε την προσπάθεια μας. Λόγω της ιδιομορφίας του νησιωτικού συμπλέγματος κάθε χρόνο επιβαρυνόμαστε με περισσότερα έξοδα με μετακινήσεις, κάτι το οποίο γνωρίζετε καλά”, είπε ο κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Τη σκυτάλη στις δηλώσεις πήρε η κ. Άννα Καραμανλή, η οποία τόνισε. “Είμαι πολύ χαρούμενη που σας γνωρίζω από κοντά. Λόγω της δημοσιογραφικής μου εμπειρίας ξέρω να διαβάζω καλά τα πρόσωπα και το δικό σας φαίνεται ότι είναι καθαρό και με αγάπη για τον αθλητισμό. Είναι λυπηρό για τη Ρόδο αλλά και μία ομάδα όπως είναι ο Κολοσσός να μην έχει ένα σύγχρονο γήπεδο. Άλλωστε εσείς έχετε αποδείξει ότι υπό αντίξοες συνθήκες συνεχίζεται να παίζετε πρωταγωνιστικό ρόλο και να παραμένετε στην πρώτη γραμμή. Το πιο δύσκολο δεν είναι ανέβεις ψηλά, αλλά να παραμείνεις εκεί. Απ’ την πλευρά μου δεν υπόσχομαι… “παπάδες”. Εσείς ζητάτε να είμαστε καθαροί και να έχουμε μπέσα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε με τους συναδέλφους μου είναι να χτυπήσουμε πόρτες και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στο οικονομικό κομμάτι”.

Τέλος ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης αναφέρθηκε στα τρία θέματα τα οποία θα πρέπει να “κυνηγήσουν” όλοι για το καλό του Κολοσσού. “Η Ρόδος πρέπει να αποκτήσει ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του Κολοσσού. Εμείς θα ζητήσουμε τρία πράγματα. Πρώτον να καταλάβουν όλοι, ότι τα νησιά έχουν διαφορετικές ανάγκες άρα να υπάρξει επιπρόσθετη χρηματοδότηση. Δεύτερον, να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας και τρίτον πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία προς τους Ροδίτες. Παρά τις άσχημες συγκυρίες η Ρόδος πρέπει να αποκτήσει ένα γήπεδο που να πληροί τις προϋποθέσεις για να παίξει ο Κολοσσός στην Ευρώπη”.