Ο Κολοσσός δεν έχει ξεκινήσει θετικά το φετινό πρωτάθλημα μετρώντας τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ επόμενος αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά ξεκίνησε την προετοιμασία της ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα με τον Έλληνα τεχνικό να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, καθώς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Κολοσσού αναφέρει:
«Την προετοιμασία της για την εντός έδρας αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό ξεκίνησε σήμερα η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός. Το παιχνίδι πρόκειται να διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στις 16:00 και η ομάδα μας θα φιλοξενήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστική. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στο «θαλασσί» στρατόπεδο και ο Βασίλης Φραγκιάς έχει όλους στους παίκτες στη διάθεσή του. Ήταν γνωστό από την κλήρωση του πρωταθλήματος, ότι η ομάδα μας θα είχε μπροστά της ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές, το οποίο και θα συνεχιστεί…

Εξάλλου, η Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων για τον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό (Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 16:00), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ. Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται κάθε μέρα (εκτός Πέμπτης και Σαββάτου) από 11:00 έως 14:00 στα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός (πλατεία Βρούχου, τηλ. 22410-22261) και τα εισιτήρια κοστίζουν 15 και 20 ευρώ».