Ο πήχης στον Κολοσσό είναι πολύ ψηλά μετά την περσινή ξέφρενη πορεία που διέγραψε το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά. Ο νέος τεχνικός των “θαλασσί”, Μηνάς Γκέκος, όμως, δεν δείχνει να… αγχώνεται από αυτό το γεγονός. Τουναντίον, συνεχίζει να δυναμώνει τους Ροδίτες σε κάθε θέση δημιουργώντας, ήδη, μία πολύ καλή αγωνιστική βάση.

Κι αν οι Φάνης Κουμπούρας και Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν το… ορεκτικό, τότε ο Γιάννης Καλαμπόκης αναμένεται να αποτελέσει το κυρίως πιάτο. Ο 34χρονος γκαρντ αποτελεί έναν γνήσιο σκόρερ, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και ο Μηνάς Γκέκος. Γι αυτό το λόγο οι Ροδίτες προσπαθούν να τον πείσουν να μετακομίσει στο “σμαραγδένιο νησί”.

Την περσινή σεζόν ο Καλαμπόκης την πέρασε κατά το ήμισυ στην Θεσσαλονίκη με τα χρώματα του ΠΑΟΚ (12.7 πόντοι και 2.6 ριμπάουντ σε 18 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα) πριν μετακομίσει στη Γερμανία για λογαριασμό της Άλμπα Βερολίνου.

Στη Ρόδο φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μία πολύ ποιοτική ελληνική βάση, κάτι που καταδεικνύεται και από τις μέχρι τώρα κινήσεις τους. Άλλωστε, μία τριάδα του επιπέδου αυτής των Κουμπούρα – Καλαμπόκη – Τσαλδάρη δεν είναι εύκολο να δημιουργήσει κάποια ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μηνάς Γκέκος δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει την πολύ καλή δουλειά που έκανε πέρσι ο Βασίλης Φραγκιάς και να διατηρήσει τους “θαλασσί” στον αφρό της ελληνικής Α1, θέλοντας να τους μετατρέψει σε… παραδοσιακή δύναμη του πρωταθλήματος.