Μετά από μία ολόκληρη επταετία εργασιών, το Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας, στο Φαληράκι της Ρόδου, είναι έτοιμο προς χρησιμοποίηση. Το υπερσύγχρονο αυτό κλειστό άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του από χθες στο κοινό, όταν και έγιναν τα σχετικά εγκαίνια, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων του νησιού και της Δωδεκανήσου.

Πρόκειται, βέβαια, για μία ιδέα που ξεκίνησε να υφίσταται προ 15ετίας, ωστόσο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2007, επί δημαρχίας Γιάννη Ιατρίδη, για να ολοκληρωθεί και επισήμως χθες. Το νέο κλειστό θα στεγάσει όλες τις ομάδες του νησιού, καθώς και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

«Ένα όνειρο 15 ετών γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Οραματιστήκαμε αυτό το γήπεδο το 1999 και τώρα το βλέπουμε. Η χαρά μας είναι μεγάλη, αφού δώσαμε και την ψυχή μας για να γίνει το έργο. Το έναυσμα για την κατασκευή του γηπέδου, το πήρα μετά από ένα ταξίδι μου στην Ισπανία και έτσι σαν ιδέα ξεκίνησε το 1999. Χρειάστηκαν 8 χρόνια για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το έχουμε έτοιμο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου επί σειρά ετών, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, όλα τα άτομα που βοήθησαν, την οικογένεια μου και τον νυν δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά, με τον οποίο ολοκληρώθηκαν τα έργα», είπε αρχικά ο κύριος Ιατρίδης, για να πάρει μετά το λόγο ο κύριος Κουσουρνάς, και να τονίσει τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. Ένα σημαντικό έργο είναι έτοιμο και είμαι τυχερός που επί δημαρχίας μου παραδίδεται στο λαό. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να αποκτήσει η Ρόδος ένα τέτοιο γήπεδο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές χρήσεις και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλες οι ομάδες».

 

Σημείο αναφοράς της χθεσινής συγκινητικής βραδιάς ήταν η βράβευση των Γιάννη ΜαχαιρίδηΣτάθη ΚουσουρνάΓιάννη Ιατρίδη και Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου από τον πρόεδρο της Καλλιθέας και του Σταρού Καλυθιών, Νίκο Κιόττο. Ο τελευταίος είχε περάσει πολύ δύσκολες μέρες το τελευταίο διάστημα, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, και η στιγμή εκείνη θα μείνει αξέχαστη στα άτομα που την παρακολούθησαν.

Αν μη τι άλλο, δεν έλειψαν οι συγκινήσεις και ο ενθουσιασμός. Άλλωστε, ένα ακόμη μεγάλο όραμα των ανθρώπων του νησιού πήρε «σάρκα και οστά», βοηθώντας σημαντικά τους κατοίκους του νησιού, και δη όσους βρίσκονται στις ομάδες του.