Πώς είπατε; Τσάμης; Η αρχή (τα τρία πρώτα γράμματα είναι ίδια) αλλά το “μπαμμεγαλύτερο. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης είναι ο παίκτης με τον οποίο -εκτός απροόπτου- θα σημάνει η μεγάλη αντεπίθεση του Κολοσσού.

Ο διεθνής έμπειρος σμολ φόργουορντ είναι μια ανάσα από την ομάδα της Ρόδου, που δείχνει όχι μόνο ότι έχει σφυγμό, αλλά και ότι χαίρει άκρας υγείας, αφού όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται (σε πρώτο χρόνο και συγκρίνοντας μόνο τους δύο συγκεκριμένους παίκτες), αλλά ενισχύεται.

Για τον Τσαλδάρη δεν χρειάζεται να γράψει κανείς πολλά. Από το 2001, οπότε και οριοθετείται το ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας στον Άλιμο, έχει παίξει στο Περιστέρι, τον Πανελλήνιο (όπου και ψηφίστηκε το 2006 καλύτερος νέος παίκτης), τον Άρη.

Κάπου εκεί, στο 2009 ξεκίνησε η ευρωπαϊκή του διαδρομή, με τη Νάπολι, τη Μοντεγκρανάρο και την Ντινάμο Σάσαρι να αποτελούν σταθμούς στην ιταλική του περιπλάνηση, πριν επιστρέψει πέρυσι στον “Αυτοκράτορα” και τη Θεσσαλονίκη.

Παίκτης που μπορεί να προσφέρει και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ηγέτης, χαρισματικός σκόρερ, αλλά και ένας αθλητής που ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα, αποτελεί την καλύτερη επιλογή και μια σπουδαία αφετηρία, για να δείξει ο Κολοσσός πως -σε πείσμα των καιρών- συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό μπασκετικό στερέωμα.

Βεβαίως, θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ώστε να επισημοποιηθεί και η μετακίνηση προς το νησί των Ιπποτών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Μηνάς Γκέκος ξεκινά με το… δεξί.