Στο κενό έπεσε και στο ΑΣΕΑΔ η ένσταση που είχε κάνει ο Κολοσσός για το ματς (19/12/2020) με τον ΠΑΟΚ στην Ρόδο. Το Ανώτατο Συμβούλιο απέρριψε την ένσταση του Κολοσσού και έτσι η υπόθεση κρίθηκε οριστικά.

Ο Κολοσσός είχε καταθέσει ένταση για μια φάση που έγινε στο τέλος και έκρινε το ματς.

Όλα έγιναν 6,1 δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα. Ο Griffin έκανε την επαναφορά από το πλάι. Η πάσα εισαγωγής που έκανε ο παίκτης της ΠΑΟΚ φάνηκε να χτυπάει έξω από την γραμμή του παρκέ πριν μπει μέσα και φτάσει στον Turner, ο οποίος έβαλε το τρίποντο, έκανε το 84-85 και χάρισε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς.

Ο Κολοσσός κατέθεσε ένσταση ζητώντας να επαναληφθούν τα τελευταία 6,1’’ του αγώνα.

Οι Ροδίτες, όμως, είχαν κάνει την ένσταση εκτός των χρονικών ορίων που προβλέπουν οι κανονισμοί. Είχαν κάνει την ένσταση πολύ μετά το τέλος ματς.

Έτσι η έντασή τους απορρίφθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Οι νησιώτες δεν πτοήθηκαν και πήγαν το θέμα στο ΑΣΕΑΔ, αλλά και εκεί η έντασή τους απορρίφθηκε.

Στην σελίδα του ΕΣΑΚΕ τονιζόταν για το όλο θέμα: «Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 18/9-3-2021 απόφασή του, απορρίπτει την προσφυγή. Δέχεται την πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του καθ’ού της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ». Διατάσσει την κατάπτωση του παράβολου υπέρ του Δημοσίου».