Το απόγευμα του Σαββάτου (29/1), ο Κολοσσός κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο 2022 κάμπτοντας την αντίσταση της «καυτής» Λάρισας -που μετρούσε 3 σερί επιτυχίες μα και 2 διπλά- με 93-75 στο «σπίτι» του, φτάνοντας παράλληλα τις 8 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League.

Ωστόσο, όλα αυτά δε φάνταζαν καθόλου εύκολα μετά τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν οι Θεσσαλοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν στους μόλις 8 πόντους τους γηπεδούχους μέχρι και τα μέσα περίπου της τρίτης περιόδου και να περάσουν εκείνοι μπροστά με 7 πόντους (51-58) χάρις σε ένα ηχηρό 3-10 επί μέρους -με το κύριο όπλο τους να μην είναι άλλο από την ασταμάτητη επίθεσή τους, η οποία έγραψε 43% ευστοχίας σε 14 σουτ εντός πεδιάς αλλά και 67% σε 6 επιχειρούμενα τρίποντα!
Παρ’ όλα αυτά, η αρμάδα του coach Καντζούρη δεν το έβαλε κάτω και χάρις σε μια απίθανη 4η περίοδο κατόρθωσε να χαμογελάσει για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021.

Συγκεκριμένα, οι Ροδίτες εκκίνησαν το τελευταίο δεκάλεπτο με ένα εκκωφαντικό σερί της τάξης του 15-2 (το οποίο μεταλλάχθηκε και σε 20-3), θέτοντας έτσι από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη.
Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο πραγματώθηκε αυτό το σερί είναι ακόμα πιο συναρπαστικός!

Ουσιαστικά, ο Κολοσσός ξεκίνησε με το συναρπαστικό 100% στα πρώτα του 6 σουτ από το παρκέ, την ίδια στιγμή που εκτελούσε με 4-4 από την περίμετρο, όντας ιδιαίτερα… φλογερός στο αρχικό πεντάλεπτο της περιόδου.

Ο βασικότερος πρωταγωνιστής του δεν ήταν άλλος από τον Jordan Floyd, το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα των νικητών, ο οποίος πέτυχε 6 πόντους αλλά και 2 ασίστ στα πρώιμα αυτά λεπτά, βοηθώντας την ομάδα του να χτίσει μια αξιοπρεπή διαφορά εν όψει συνέχειας!
Μάλιστα, ο πρώην αθλητής της ιταλικής Serie B ήταν την περισσότερη ώρα ο πρώτος σκόρερ του οργανισμού του (22 πόντους) πριν πετύχει 11 πόντους στο φινάλε ο Μαργαρίτης, αλλά το πιο δραστικό από όλα ήταν η αστείρευτη ευστοχία του, με τον Αμερικανό shot maker να εκτελεί με 7-12 σουτ εντός πεδιάς αλλά και με 3-4 από την περίμετρο!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως οι οικοδεσπότες ήταν συγκλονιστικά εύστοχοι καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου, το οποίο και τελείωσαν αριθμώντας 63% ευστοχία σε 16 σουτ εντός πεδιάς αλλά και 56% ευστοχία σε 9 τρίποντα.

Αναλυτικά τα επί μέρους στατιστικά στην 4η περίοδο (Κολοσσός- Λάρισα):

Πόντοι: 28- 9
Ευστοχία εντός πεδιάς: 63%- 25%
Ευστοχία τρίποντο: 56%- 13%
Ριμπάουντ: 17- 7
Ασίστ: 4 σε 10 καλάθια- 1 σε 4 καλάθια