Το Ρέθυμνο φιλοξενεί αύριο (13/12, 17:00) τον Κολοσσό Ρόδου για την 10η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, στο νησιωτικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες, η κρητική ομάδα από την εκτός έδρας επί της Νέας Κηφισιάς και οι «θαλασσί» από την εντός επί των Τρικάλων.

Ο Κολοσσός Ρόδου πρέπει να σταματήσει το επιθετικό τρανζίσιον του Ρεθύμνου Aegean επισήμανε ο προπονητής του, Άρης Λυκογιάννης. Οι τοποθετήσεις του Λυκογιάννη:

Για τη σημασία του αγώνα: «Όπως όλα τα παιχνίδια έτσι και αυτό έχει τη μεγάλη σημασία του. Όμως, αυτό είναι λίγο διαφορετικό από την άποψη πως αντιμετωπίζουμε μία γεμάτη και πολύ φορμαρισμένη ομάδα που είναι το Ρέθυμνο αυτή τη στιγμή».

Σχετικά με το κλειδί της αναμέτρησης: «Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι σίγουρα το κλειδί της αναμέτρησης. Αλλά, από την πλευρά μας θα πρέπει να διαχειριστούμε καλά τους παίκτες μας ώστε να είναι φρέσκοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Το δυνατό σημείο του Ρεθύμνου είναι το επιθετικό τρανζίσιον, καθώς είναι μία ομάδα που της αρέσει να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο και αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε».

Για το που θα στηριχθεί ο Κολοσσός Ρόδου: «Θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στην άμυνα και παράλληλα να δείξουμε ομαδικότητα στην επίθεση, προκειμένου να βρούμε σκορ από όλους τους παίκτες».

Έτοιμοι να διεκδικήσουν την νίκη είναι οι «θαλασσί», σύμφωνα με τον Βασίλη Τολιόπουλο. Οι δηλώσεις του 18χρόνου γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου

Για τη σημασία του αγώνα: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε δουλέψει πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Σχετικά με το κλειδί της αναμέτρησης: «Το σημαντικό για εμάς θα είναι να μην τους επιτρέψουμε να τρέξουν στο γήπεδο και γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα και τα ριμπάουντ».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Όπως είπαμε και πριν είναι ομάδα που της αρέσει να τρέχει στο γήπεδο και αυτό το κάνει καλά».

Σχετικά με το που θα στηριχθεί η ομάδα του: «Όπως πάντα θα στηριχθούμε στην άμυνά μας, γιατί από εκεί θα ξεκινήσουν οι καλές μας επιθέσεις».