Ο Κολοσσός Ρόδου βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού που θα αναλάβει το πολύ δύσκολο έργο του στόχου της παραμονής στην κατηγορία μετά και την αποχώρηση του Νίκου Βετούλα από την τεχνική ηγεσία. Οι “δελφίνοι” για την κούρσα διαδοχής δεν είναι λίγοι, με τη διοίκηση του συλλόγου να προσπαθεί να καταλήξει στον κατάλληλο που θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στην ομάδα για να έρθει σε τροχιά παραμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr ο πρώτος στη σχετική κούρσα είναι ο Κώστας Φλεβαράκης. Ο κόουτς Φλεβαράκης είναι αν μη τι άλλο ένας από τους πλέον έμπειρους προπονητές της ελληνικής σχολής, με την τελευταία του δουλειά να είναι στο εξωτερικό, μιας και αντικατέστησε πριν από περίπου ένα χρόνο τον Ηλία Παπαθεοδώρου στην Αστάνα, όμως η συνεργασία του με την ομάδα διατηρήθηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Στο παρελθόν έχει περάσει από τους πάγκους του ΠΑΟΚ, αρχικά στις ακαδημίες, στη συνέχεια σαν βοηθός προπονητή και δύο φορές σαν πρώτος προπονητής, τις σεζόν 2000-01 και 2007-08. Έχει βρεθεί στο εξωτερικό για χάρη της Ακροπόλ, της Εθνικής Σουηδίας, του κυπριακού Κεραυνού Στροβόλου, της Πολπάκ, της Μπράουνσβαϊγκ, της Κόζαλιν, ενώ τελευταίος προορισμός ήταν, όπως προαναφέρθηκε, η Αστάνα. Επί ελληνικού εδάφους έχει περάσει από τον πάγκο επίσης του Πανελληνίου, της ΑΕΚ, του Ηλυσιακού, των Τρικάλων και του Ρεθύμνου. Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι προχωρημένες, με τη διοίκηση να τον έχει ψηλότερα από κάθε άλλον στη λίστα της.

Η περίπτωση Καλαμπάκου

Μία περίπτωση που έχει πέσει στα χέρια των Ροδιτών και εξετάζεται αλλά σε άλλη βάση είναι αυτή του Ντίνου Καλαμπάκου. Ο έμπειρος τεχνικός βρισκόταν για αρκετά χρόνια στον πάγκο του Κόροιβου, όμως μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στην Α2 αποχώρησε, για να βρεθεί στο κλειστό του Πλάτωνα και τον Ιωνικό Νικαίας και να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Η εμπειρία του είναι δεδομένη, ειδικά σε καταστάσεις όπως αυτή που βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Κολοσσός και αν δεν προχωρήσει η περίπτωση Φλεβαράκη, τότε είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει εκείνη του άλλοτε αρχηγού του Παγκρατίου.

Ο Λημνιάτης που προτάθηκε

Μία ακόμα περίπτωση που τέθηκε επί τάπητος αναφορικά με τον πάγκο του Κολοσσού είναι αυτή του Γιώργου Λημνιάτη. Ο κόουτς Λημνιάτης είναι βοηθός του Ηλία Ζούρου στην Εθνική Γεωργίας, έχει διατελέσει προπονητής στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδος και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του έμπειρου τεχνικού. Είναι μία περίπτωση που ενδεχομένως να εξεταστεί ενδελεχώς στη συνέχεια σε περίπτωση που “στραβώσει” μία από τις προαναφερθείσες λύσεις.