Λίγο έλειψε ο Κολοσσός να κάνει τη νίκη της χρονιάς απέναντι στον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΣΕΦ, με τον Βασίλη Φραγκιά να τονίζει με δηλώσεις του πως το πρωτάθλημα πέρυσι ήταν καλύτερο. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στον “Sentra FM 103,3” και δήλωσε επίσης: “Είπα στον Κουμπούρα στο αεροπλάνο πως ήθελα να τον κρεμάσω! Του είπα πως έχασε την ευκαιρία να του στήσουν ανδριάντα στην παλιά πόλη της Ρόδου!”.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες δηλώσεις του Βασίλη Φραγκιά…

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: “Είχαμε την ευκαιρία με ένα τρίποντο που δεν μπήκε και το… έβαλαν οι άλλοι. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε μία νίκη που θα έμενε στην ιστορία. Βλέποντας πως το παιχνίδι πάει πόντο-πόντο και ο Ολυμπιακός είναι σε κακή ημέρα, το πιστεύεις. Αν πάει έτσι το παιχνίδι μέχρι το τέλος και οι Μαϊάμι Χιτ να είναι απέναντι σου το πιστεύεις. Το παιχνίδι το πήγαμε λίγο σε κλεφτοπόλεμο. Δε μπορείς να παίξεις μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό στα ίσια. Τζογάραμε και λίγο με τη ζώνη”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: “Πέρυσι ήταν καλύτερο. Είχε και καλύτερους ξένους. Το βλέπουμε άλλωστε και από το γεγονός πως έχουν αλλάξει ήδη εννέα προπονητές, ενώ πέρυσι κανείς. Ίσως να συμβαίνει επειδή οι ομάδες χτίστηκαν γρήγορα και στο τέλος. Και το μάρμαρο το πλήρωσαν οι προπονητές. Υπάρχει συναγωνισμός, αλλά άλλο αυτό και άλλο η ποιότητα”.

Για το αν μπορούν ΠΑΟΚ και Πανιώνιος να δυσκολέψουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: “Στα πλέι οφ, μπορούν να χτυπήσουν κάποια παιχνίδια. Αλλά ο τελικός νομίζω πως θα είναι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Υπάρχει απόσταση που έχει μειωθεί αλλά δύσκολα ή εύκολα θα είναι αυτός ο τελικός”.

Για την κριτική σε Μπαρτζώκα, Πεδουλάκη: “Και οι δύο είναι μέσα στους στόχους που έχουν. Όποιος από τους δύο φέτος αποτύχει, θα πέσουν τον φάνε. Είναι άδικο. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό που είναι νέα ομάδα”.