Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Κολοσσό καθώς ο Νίκος Βετούλας αποχωρεί από την ομάδα, κάτι που είναι γνωστό στους Ροδίτες εδώ και κάμποσες μέρες που έχει υποβάλλει την παραίτησή του ο Πατρινός προπονητής. Πλέον μετά την αποδέσμευσή του από τον Κολοσσό, ανοίγει ο δρόμος του Βετούλα προς την Νίκαια καθώς αναμένεται να κάνει επίσημη επαφή με τον Ιωνικό, που πιθανότατα θα είναι και η τελική και θα αναλάβει να οδηγήσει την ιστορική ομάδα στον στόχο της Basket League.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Ο Νίκος Βετούλας εδώ και μέρες έχει υποβάλλει την παραίτησή του στους παράγοντες του Κολοσσού, καθώς δεν ταίριαξε και ιδιαίτερα η δική τους φιλοσοφία με την δική του. Το παράξενο της ιστορίας είναι ότι πριν υποβάλλει την παραίτησή του ο Βετούλας, οι Ροδίτες– σύμφωνα με πληροφορίες- είχαν βγει στην αγορά για προπονητή αλλά δεν μπόρεσαν να καταλήξουν κάπου.

Όταν ο Βετούλας υπέβαλλε την παραίτησή του, ο πρώτος προπονητής με τον οποίο επικοινώνησαν από τον Κολοσσό ήταν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ο οποίος όμως αρνήθηκε. Εκαναν και κάποιες άλλες επαφές και- σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- τελικά ζήτησαν από τον Βετούλα να…παραμείνει στην ομάδα. Όμως η απόφαση είχε ληφθεί και δεν θα άλλαζε ακόμα κι αν ο Κολοσσός νικούσε στο Λαύριο. Πλέον ο Κολοσσός δεν έχει προπονητή και σύντομα θα πρέπει να καλύψει το κενό.

Τι συμβαίνει απ’ εδώ και πέρα; Από τον Ιωνικό είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον Νίκο Βετούλα μόνο, όμως, σε περίπτωση κατά την οποία θα αποχωρούσε από τον Κολοσσό. Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος για συνεργασία άνοιξε και σύντομα θα γίνει η καθοριστική επαφή του Ιωνικού με τον Βετούλα που εκτός σοβαρού απροόπτου θα σημάνει και την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ιωνικός έκανε κίνηση- ματ και θα έχει έναν πολύ ικανό προπονητή στον πάγκο του στον δρόμο προς την επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από 31 χρόνια.