Η αισιοδοξία επέστρεψε στο στρατόπεδο του Κολοσσού μετά την σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του Περιστερίου, που έφερε τους “θαλασσί” στο +1 από τη διακεκαυμένη ζώνη. Ο Βασίλης Φραγκιάς με δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε αρχικά:

“Έχουμε φτάσει στα τέσσερα… Panadol σήμερα. Ήταν ένα παιχνίδι που όλο αυτό τον καιρό, το είχαμε στο μυαλό μας. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που είχαμε στοχεύσει να πάρουμε για να παραμείνουμε στην Α1. Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς για τα καλά του λόγια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Περιστέρι το οποίο παρακολουθούσα ακόμη κι όταν ήμουν στο εξωτερικό, είναι μία ομάδα η οποία σε κάθε παιχνίδι βγάζει πάνω από το 100%. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Πρέπει και οφείλω να βγάλω το καπέλο στον κόουτς γιατί η ομάδα του δίνει τα πάντα μέσα στο παρκέ. Ξέρω πολύ καλά ότι το Περιστέρι δεν τα παρατάει με τίποτα, όση κι αν είναι η διαφορά”, για να συνεχίσει λέγοντας:

“Από κει και πέρα πήραμε μία βαθιά αναπνοή. Έχουμε μπροστά μας τη διακοπή. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα αυτή που πέρασε, αφού έχουμε να κερδίσουμε από τις 6 Φεβρουαρίου. Σαν προπονητής δεν το έχω περάσει αυτό και νομίζω το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους παίκτες. Τα εύσημα- και το λέω από την καρδιά μου αυτό- ανήκουν στους παίκτες μου. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε σήμερα και μας στήριξε. Σχεδόν γέμισε το γήπεδο σε μία δύσκολη περίοδο, όπου ανοίγει η τουριστική περίοδος στο νησί. Τον αποζημιώσαμε, κάναμε μία νίκη και έχουμε ένα μικρό προβάδισμα στις ισοβαθμίες, αφού με τις ομάδες που είμαστε κοντά είτε έχουμε δύο νίκες είτε έχουμε καλύψει τις διαφορές”.

Όσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος; “Αυτό που μένει είναι να ξεκουραστούμε 2-3 μέρες και να πάμε στην Καβάλα και να σκοτωθούμε μήπως και καταφέρουμε να τελειώσουμε εκεί την υπόθεση παραμονή. Μετά παίζουμε εκτός με τον Παναθηναϊκό που δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι και στο τέλος θα φιλοξενήσουμε τον Άρη. Εύχομαι καλή συνέχεια στον κόουτς και στο Περιστέρι”.

Από την πλευρά του, ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ροδιτών, Μάρκους Χάτεν, υποστήριξε: “Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο. Τους στενοχωρήσαμε πάρα πολύ αυτό τον καιρό με τις συνεχόμενες ήττες που κάναμε. Ευτυχώς κερδίσαμε σήμερα και τους δώσαμε λίγη χαρά. Για πρώτη φορά ίσως είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια καλής απόδοσης, αν και φυσιολογικά είχαμε ορισμένα κενά διαστήματα.

Ήταν μία πολύ μεγάλη και ομαδική νίκη. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι μπορούσαμε. Δώσαμε τα πάντα, γιατί το παιχνίδι ήταν τελικός για μας. Ευτυχώς κερδίσαμε και θα κάνουμε τις υπόλοιπες νίκες για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Πρέπει να επενδύσουμε πάνω σ’ αυτή τη νίκη που κάναμε και στα επόμενα τρία παιχνίδια που απομένουν να κάνουμε τις νίκες που πρέπει για να σωθούμε. Πραγματικά αξίζει να σωθεί ο Κολοσσός“.