Σε δύσκολη θέση είναι πλέον ο Κολοσσός. Η ομάδα της Ρόδου παραμένει χωρίς νίκη αν και δεν είχε εύκολο πρόγραμμα αλλά πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο και ακόμα και ο Φραγκιάς δεν αισθάνεται άνετα στον πάγκο του αν και το πρόβλημα της νησιώτικης ομάδας είναι καθαρά οι επιλογές των αμερικανών της. Ο Κολοσσός θα έπρεπε έχοντας τους Παπαντωνίου, Τσάμη και Στεφανίδη που είναι μια χαρά στο 1-2 στην περιφέρεια να πάρει και έναν αμερικανό με μακρινό σουτ στο 2-3 και μαζί με τον Γεωργαλή να έχει μια καλή πεντάδα στο 1-3.

Από εκεί και πέρα να είχε δύο καλούς αμερικανούς στο 4-5 και βασικά ένα καλό σέντερ. Η ροδίτικη ομάδα έχει τους Σίμπσον και Ραμ στην περιφέρεια που και οι δύο μαζί έχουν μ.ο 10π και ο Σίμπσον μόνο καλός σουτέρ δεν είναι με 1/10τρ. Συνεπώς έχει πρόβλημα στο σκορ και να κρατηθεί με κάποια καλά μακρινά σουτ αλλά και να ακουμπήσει την μπάλα στο σέντερ για να ανοίξει τις άμυνες αφού δεν έχει κλασικό σέντερ πολύ απλά. Και πως να έχει όταν οι δύο ψηλοί της είναι οι Προύιτ και Όσμπι με τον δεύτερο να είναι απλά ένας συμπαθητικός αμερικανός και ο πρώτος απογοητευτικός με 3,8π! Συνεπώς ο Κολοσσός κολλάει και γι αυτό έχει μεγάλα μπλακ άουτ. Με τον ΑΓΟΡ δέχθηκε ένα 0-18 εντός, με την Πάτρα ένα 0-15 στο τέλος και έχασε το ματς ενώ ήταν στα ίσα και στην Ελευσίνα ήταν μπροστά και δέχθηκε ένα 29-12 στην 3η περίοδο!

Πάντως ουσιαστικά ο Κολοσσός δεν έχει ήττα εκτός προγράμματος αλλά δεν είναι καλή η εικόνα του. Και αν χάσει από τα Τρίκαλα μπλέκει σε περιπέτειες αν και η επόμενη τριάδα αγώνων μέσα στο Νοέμβρη με Τρίκαλα και Κηφισιά μέσα και ΚΑΟΔ έξω είναι πολύ κρίσιμη και αν κάνει κάτω από 2 νίκες μπορεί να έχουμε εξελίξεις και ειδικά στους ξένους. Αλλωστε είναι φανερό ότι θέλει καλό ψηλό αφού αν δει κανείς το ρόστερ υπάρχουν μόλις 3 πάικτες πάνω από 2 μέτρα, ενώ είναι η ομάδα με τα λιγότερα ριμπάουντς στην Α1 με μόλις 129! Ο Φραγκιάς έχει την εμπειρία ειδικά στο επίπεδο αυτό να βρίσκει λύσεις και ο μήνας είναι κρίσιμος στην ροδίτικη ομάδα.