Και το όνομα αυτού… Sasha Stefanovic. Αυτός είναι ο νέος ξένος παίκτης που πρόσθεσε στο ρόστερ του ο Κολοσσός. Την είδηση διέρρευσε πρώτος ο Misko Raznatovic, ατζέντης του Σερβοαμερικανού σούτινγκ γκαρντ (1998, 1.96) που πέρασε την τελευταία πενταετία στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με το Purdue.

Αν και το όνομά του παραπέμπει σε Σέρβο, είναι γεννημένος στις ΗΠΑ και έχει περάσει εκεί ολόκληρη τη ζωή του. Έχει φορέσει μάλιστα τη φανέλα της Εθνικής ΗΠΑ στην Πανεπιστημιάδα του 2017 στην Ταϊβάν, ωστόσο τον περασμένο Απρίλιο εξέφρασε την επιθυμία να εκπροσωπήσει τη χώρα από την οποία προέρχεται ο πατέρας του, Lou Stefanovic, ο οποίος υπήρξε μπασκετμπολίστας. Μάλιστα, το 1985 είχε επιλεγεί και στον 5ο γύρο του Draft από τους Seattle SuperSonics, δίχως πάντως να παίξει ποτέ στο ΝΒΑ.

Τη σεζόν 2021-22 ο Stefanovic είχε τα καλύτερα νούμερα της τετραετούς κολεγιακής καριέρας του με 10,4 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 3,0 ασίστ σε 30,4 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Φημίζεται για το καλό του περιφερειακό σουτ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει ποσοστό καριέρας 38,8% πίσω από τη γραμμή του τρίποντου στο NCAA και 81,0% στις ελεύθερες βολές.

Η ανακοίνωση του Κολοσσού:

«Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σάσα Στεφάνοβιτς.

Ο Σάσα Στεφάνοβιτς έχει σερβική καταγωγή και είναι γεννημένος στις 29 Νοεμβρίου του 1998, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Έχει ύψος 1,96μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ. Από το 2017 αγωνιζόταν στο κολέγιο Purdue από το οποίο αποφοίτησε το καλοκαίρι του 2022.

Σε 37 αγώνες την τελευταία του χρονιά στο NCAA είχε κατά μέσο όρο 10,4 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 3 ασίστ».

Το tweet του Raznatovic: