Ο Απόλλωνας Πάτρας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 για 3η φορά στην ιστορία του και θα την επόμενη χρονιά θα επιστρέψει στην Basket League με τουλάχιστον τρεις από τους περσινούς πρωταγωνιστές του. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Γιώργος Διαμαντάκος, ο Γιάννης Μολφέτας και ο Νίκος Τσιακμάς.

Αυτοί οι τρεις είναι οι πρώτοι παίκτες που αναμένεται να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους στους “αχαιούς” και την επόμενη σεζόν, κάτι βέβαια που είναι μάλλον αναμενόμενο, μετά την εξαιρετική χρονιά που έκαναν όλοι τους.

Ο Γιώργος Διαμαντάκος ήταν ο καλύτερος σέντερ της Α2 και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα όντας 6ος σε ριμπάουντ, 8ος σε τάπες και 10ος στο σύστημα αξιολόγησης. Ο “πύργος” του Απόλλωνα είχε 12,3 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και 1,4 κοψίματα κατά μέσο όρο, παίζοντας μάλιστα 16 αγώνες, πέντε λιγότερους από τους υπόλοιπους.

Ο Γιάννης Μολφέτας ήταν ο ηγέτης του Απόλλωνα όλη τη χρονιά, την οποία ολοκλήρωσε με 13,4 πόντους και 5,4 ριμπάουντ ανά αγώνα. Τέλος, ο Νίκος Τσιακμάς ήταν η αποκάλυψη του πρωταθλήματος, τουλάχιστον από πλευράς Απόλλωνα, κάνοντας σε πολλά παιχνίδια τη διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο. Ο απολογισμός του σε 21 αγώνες ήταν 8,8 πόντοι, 2,5 ασίστ σε 22,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Μέχρι στιγμής οι “μελανόλευκοι” δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια κίνηση, πέραν της ανανέωσης με τον Νίκο Βετούλα. Εντούτοις αυτό δεν θα αργήσει να γίνει και ήδη έχουν αρχίσει να κινούνται παράλληλα και στην ξένη αγορά, κάνοντας κρούση στον Αμερικανό Quenton DeCosey.