Το απόγευμα της Κυριακής (3/10), ο Απόλλων Πάτρας υποδέχθηκε τον Ιωνικό Νικαίας στο Κλειστό της Περιβόλας και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη Basket League από το 2017 -όταν πάρα την επικράτησή του επί του Λαυρίου είχε υποβιβαστεί στην Α2 Ανδρών.

Οι κύριοι πρωταγωνιστές αυτής της νίκης δεν ήταν άλλοι από δύο Eλληνόπουλα, τους Νίκο Δίπλαρο και Γιώργο Τσαλμπούρη, που λειτούργησαν άψογα σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ και οδήγησαν το σύγχρονο συγκρότημα του Βετούλα σε μια εύκολη επικράτηση -πάρα το black out το τέλος της τρίτης περιόδου.

 

 

Ο πρώτος ήταν… διαστημικός με 6 ατομικά ρεκόρ!
Δεν είναι μόνο οι 24 πόντοι, τα 6 ριμπάουντ και οι 10 ασίστ του, αλλά πολλά άλλα μικρά κομμάτια τόσο της στατιστικής υπηρεσίας όσο και μερικά που πιάνει μονάχα το μάτι, που τον αναδεικνύουν ως έναν πραγματικό floor General.

Ξεκινώντας με τα τελευταία, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έβγαζε τρομερή ενέργεια στο παρκέ, θυμίζοντας πολλάκις -ελέω και του ύψους του- κολεγιακά guards, όπως ο Tyler Ulis του Kentucky για παράδειγμα, που είναι τόσο ικανοί με τη μπάλα στα χέρια όσο και ακούραστοι και αφόρητα πιεστικοί στην αντίπερα όχθη του παρκέ.

Επιθετικά, ο νεαρός guard πέτυχε 24 πόντους σε μόλις 14.5 επιθέσεις (10 σουτ + 4.5 ταξίδια στις βολές), κέρδισε 9 φάουλ και συνολικά συμμετείχε τουλάχιστον σε 34 πόντους από τους 80 της ομάδας του χάρις την εξαιρετική drive n kick ικανότητά του -πάρα την τρανή αστοχία των wings χθες- (43% των συνολικών πόντων) έχοντας μόλις 3 λάθη και αποδεικνύοντας πως το run n gun στοιχείο που έχει θέσει ο coach Βετούλας στους Αχαιούς τον αναδεικνύει και το αναδεικνύει!
Αμυντικά, πίεσε πολλές κατοχές των αντιπάλων ήδη από τα πρώτα βήματα μετά το κέντρο, βούτηξε πολλάκις στο παρκέ και δε δίστασε να βάλει το σώμα του στη… φωτιά.

Μπορεί στατιστικά να μη μέτρησε κάποιο κλέψιμο, αλλά τα 4 φάουλ -όσο και αν είναι ένα μάλλον αρνητικό στοιχείο- αποδεικνύουν τη θέλησή του στο θεωρητικά “κακό” του κομμάτι του παιχνιδιού.

Από την άλλη μεριά, ο Τσαλμπούρης ήταν το απόλυτα σύγχρονο πεντάρι που αναζητάει ο coach Βετούλας στον Απόλλωνα!
Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ εκτέλεσε 6 τρίποντα, κάτι που ανάγκασε τους αντιπάλους “ψηλούς” να μένουν συχνά πυκνά στο δίποντο δημιουργώντας ρήγματα για τυχόν drives -κάτι που εκμεταλλεύτηκε κυρίως ο Coleman με 6-9 δίποντα.

Ταυτόχρονα, βοήθησε πάρα πολύ την ανάπτυξη του παιχνιδιού των γηπεδούχων από την κορυφή με συνεχή screens οn και off ball, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως έδωσε και 2 screen assists στον Δίπλαρο για τα δύο από τα τέσσερα εν γένει του τρίποντα -δημιουργώντας με τη σωματική του διάπλαση (2.18) το απαραίτητο space.

Στην άμυνα, εκτός του ύψους του, το κύριο προσόν του είναι ότι έχει τόσο καλή αίσθηση αναφορικά με τις τάπες -αν και είναι μέτριος rim protector- όσο και τα γρήγορα πόδια του για παίκτη του σωματοτύπου του, που τον βοηθούν να προλαβαίνει κοντύτερα guards -όπως και έγινε με τη μία του τάπα κόντρα στον Κολοβέρο.

Αλλά το μεγαλύτερο όπλο του είναι φυσικά το range, που, εκτός των όσων αναφέρθηκαν νωρίτερα, χαρίζει απλόχερα spacing σε μια ομάδα που δεν παίρνει καθόλου τρίποντο από το 4 με τον Davis και γενικότερα δεν έχει παρά πολλούς σουτέρ ταυτόχρονα στο παρκέ (1-10 τρίποντα οι υπόλοιπο πέραν των Δίπλαρου, Τσαλμπούρη και Coleman).