Το απόγευμα του Σαββάτου (4/12), ο Απόλλων Πατρών γλύτωσε δια χειρός Νίκου Δίπλαρου την… αυτοκτονία και κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 95-91 στην Πάτρα στην πρώτη τους συνάντηση από το 2017, φτάνοντας τις 4 νίκες στη Basket League, με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να κάνει ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι την τρέχουσα σεζόν και να είναι ο ακλόνητος MVP των γηπεδούχων!

Συγκεκριμένα, ο γεννημένος στη Βέροια «ψηλός» τελείωσε τον εν λόγω αγώνα κόντρα στη μέχρι πρότινος ομάδα του με 25 πόντους (5-8 δίποντα, 4-9 τρίποντα) και 6 ασίστ, όντας ο κυριότερος λόγος της σπουδαίας νίκη των Αχαιών διαλύοντας την ελλιπή ελέω τραυματισμών frontline του Δικεφάλου του Βορρά.

Αυτή ήταν ακόμα μια απόδειξη της εκπληκτικής φετινής του σεζόν, της κορυφαίας μέχρι στιγμής στη γεμάτη potential και υποσχέσεις καριέρα του, όπου έχει εξελιχθεί στον ίσως πιο σύγχρονο Έλληνα αθλητή των θέσεών του, όντας τρομερός από μακρινή απόσταση (34% σε 5 τρίποντα φέτος), με τον coach Βετούλα να φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης τόσο για την αγωνιστική του εξέλιξη όσο και τη ψυχολογική, από την οποία εκκινούν όλα!

Πόσο τρομερή σεζόν κάνει φέτος;
Μετράει 131 πόντους σε 8 ματς ξεπερνώντας ΗΔΗ τις καλύτερες επιθετικά χρονιές του (119 πέρυσι, 113 το 2019), ενώ συνολικά φέτος σκοράρει το 22% των πόντων της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας -δηλαδή από 2015.
Επιπρόσθετα, μετράει και career highs σε ασίστ (14), εύστοχα τρίποντα (16) αλλά και απόπειρες από την περίμετρο (44), μετρώντας σχεδόν 100 λιγότερα λεπτά αλλά και 13 λιγότερους αγώνες -απόρροια φυσικά της τρομερής εμπιστοσύνης που απολαμβάνει στην Πελοπόννησο.

Το κορυφαίο δείγμα γραφής του φυσικά, δεν είναι άλλο από τη συνέπειά του από την περίμετρο, αφού και αν εκκίνησε άστοχα τη χρονιά (5-21/ 24% ευστοχία στα πρώτα 4 ματς) έχει εξελιχθεί σε ένα… δολοφονικό για το ύψος του σουτέρ, καθότι από τις 30 Οκτωβρίου εκτελεί με το αξιοπρόσεκτο 37% (+13% άνοδος), ενώ σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει σε δύο ματς 4+ τρίποντα (κόντρα σε Προμηθέα και ΠΑΟΚ), ενώ έχει ευστοχήσει τουλάχιστον σε 1 σε κάθε ένα τα τέσσερα (2.5 ανά βραδιά/ 2 κατά μέσο όρο).

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή -ανεξαρτήτως ανταγωνιστικού περιβάλλοντος- δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες center με αξιόπιστο σουτ, με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να κερδίζει έτσι έξτρα πόντους ακόμα και για κάποια μόνιμη θέση στην Εθνική ομάδα –αφού ο, φημολογικά έστω, επόμενος προπονητής, ο Δημήτρης Ιτούδης, έχει δείξει έμπρακτα τη λατρεία του στο τρίποντο των «ψηλών» του.