Η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία θεωρείται δεδομένη για τον Απόλλωνα Πατρών, που όπως είπε και ο Νίκος Βετούλας θα κοιτάξει πλέον το κάτι παραπάνω στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Η ομάδα της Πάτρας μπορεί έχει τις δυνατότητες να κάνει αυτό που είπε ο Έλληνας τεχνικός και να παλέψει ακόμα και για την είσοδό της στα πλέι οφ.

Ο Απόλλων βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με μία καλή διαφορά νικών (3 στο αριθμό) από τον 8ο και τον 9ο που παλεύουν επίσης για την είσοδο στα πλέι οφ. Το θέμα είναι πως το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα έχει δύσκολο έργο στη συνέχεια της Basket League ΟΠΑΠ, αλλά αυτό το δύσκολο πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να το βγάλει με ελάχιστο έως μηδαμινό άγχος, από τη στιγμή μάλιστα που έχει σχεδόν επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας.

Η ομάδα της Πάτρας καλείται την επόμενη αγωνιστική να δοκιμαστεί στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη, ομάδα που διεκδικεί επίσης την είσοδο στα πλέι οφ, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχτεί το Ρέθυμνο, ομάδα που βρίσκεται λίγο πιο πάνω στον βαθμολογικό πίνακα. Πρόκειται για δύο αγώνες που θα κρίνουν πολλά στη συνέχεια της σεζόν. Μετά από αυτά τα δύο, ακολουθούν δύο παιχνίδια απέναντι σε δύο ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους και θα κάνουν τα πάντα για μία νίκη. Ο Ηλυσιακός στην έδρα του είναι ανταγωνιστικός, ενώ ο Πανελευσινιακός ψάχνει βαθμούς σε όλες τις έδρες, ακόμα και στη δυνατή Πάτρα.

Στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Πανιώνιος (έξω), Παναθηναϊκός (μέσα), ΠΑΟΚ (μέσα), Ολυμπιακός (έξω). Αυτό σημαίνει ότι το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα θα αντιμετωπίσει τις τέσσερις πρώτες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος (έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η βαθμολογία). Σίγουρα οι πιθανότητες νίκης δεν είναι μεγάλες, αλλά ο Απόλλων Πατρών έχει δείξει φέτος πως θα παλέψει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Η ομάδα μπορεί, αρκεί να το πιστέψει…