Τη 2η περίοδο του “APOLLON Basketball Training Camp-1” αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου ο Απόλλων Πατρών, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα. Μάλιστα η συμμετοχή του Σουηδικού κλαμπ Solna Vikings (Στοκχόλμης) στο συγκεκριμένο Training Camp προσδίδει διεθνή χαραχτήρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…
“Ξεκινάει σε λίγες μέρες η 2η περίοδος του “APOLLON Basketball Training Camp-1“, στο οποίο η συμμετοχή του Σουηδικού κλαμπ Solna Vikings (Στοκχόλμης) προσδίδει διεθνή χαραχτήρα.

Η 2η περίοδος του “APOLLONBasketballTrainingCamp-1” θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Απόλλωνα Πάτρας από 18-23 Ιουνίου 2013.

Στη σπουδαία αυτή διοργάνωση θα συμμετάσχουν συνολικά 64 αθλητές (32 γεννηθέντες 1998-99 και 32 γεννηθέντες 2000-01, που θα συγκροτούν τέσσερα group των 16). Εικοσιτέσσερις (24) αθλητές θα είναι των συλλόγων Απόλλων Πάτρας και Απολλωνιάδα, εικοσιέξι (26) αθλητές θα είναι της Solna Vikings και οι υπόλοιπες δεκατέσσερις (14) θέσεις θα καλυφθούν από αθλητές άλλων σωματείων της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο του προγράμματος ευρύτερης ανάπτυξης του αθλήματος που έθεσε σε εφαρμογή ο Απόλλωνας εφέτος.
Την συνολική εποπτεία του “APOLLON Basketball Training Camp-1” έχει ο Πρόεδρος της Απολλωνιάδας, Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης, που είναι και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

“Tο προπονητικό μας camp, είναι ένας από τους πυλώνες του νέου αναπτυξιακού μας προγράμματος, με το οποίο θα κορυφωθεί η εφετινή περίοδος, προσδοκώντας να επισφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο μία χρονιά δημιουργική και πολλά υποσχόμενη” δήλωσε ο Γ. Φραγκοπαναγιώτης σχετικά με την διοργάνωση και πρόσθεσε: “Το camp είναι έτσι δομημένο, ώστε να υπηρετεί τόσο το κύριο χαρακτηριστικό του νέου αναπτυξιακού μας προγράμματος, που είναι η εξωστρέφεια, όσο και κύρια την στρατηγική μας που είναι η οριζόντια ανάπτυξη του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή. Όπως είναι ήδη γνωστό η 2η περίοδος του camp, θα έχει έντονο διεθνή χαραχτήρα και θα δώσει εντελώς δωρεάν την ευκαιρία σε 40 νέους ταλαντούχους αθλητές όχι μόνον δικούς μας αλλά και άλλων σωματείων της ευρύτερης περιοχής, να βελτιώσουν την τεχνική τους, να εξελίξουν τις ικανότητες τους, να αναπτύξουν την αθλητική τους παιδεία και να ψυχαγωγηθούν”.

Την οργανωτική ευθύνη του camp έχει η Δέσποινα Ζέρβα, Γενική Αρχηγός των Υποδομών και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.
Tο προπονητικό πρόγραμμα του camp εκπονήθηκε από τον Τεχνικό Διευθυντή, Τάκη Πετρόπουλο, με την συνεργασία των προπονητών Ανδρέα Μπερδέση και Γιάννη Μπαζίνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του “APOLLON Basketball Training Camp-1“, θα γίνονται δύο προπονήσεις την ημέρα, φιλικά παιγνίδια τεσσάρων ομάδων του camp στην Αρχαία Ολυμπία (συνδυασμός με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο) και στην Ακράτα (συνδυασμός με event στην Λίμνη Τσιβλού), με επίλεκτους αθλητές της Ηλείας και με τις αντίστοιχες ηλικιακά ομάδες του Πανιωνίου και επίλεκτων του Πειραιά ή του κλιμακίου Νότου των ‘98 γεννηθέντων.

Η αποστολή της Solna Vikings θα καταλύσει στο Porto Rio Hotel και σε αυτή εκτός από τους 26 αθλητές της, θα συμμετέχουν ο γνωστός Έλληνας προπονητής Κώστας Κεραμιδάς (προπονητής της Γυναικείας ομάδας Solna Vikings, η οποία κατέκτησε τη 2η θέση εφέτος στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής), οι Σουηδοί προπονητές Zan Marklud, club director των υποδομών και προπονητής της ομάδας mini basket, και Frank Afzelious, προπονητής της παιδικής ομάδας, οι οποίοι και θα διδάξουν στο “APOLLON Basketball Training Camp-1“. Tους αθλητές και προπονητές των Vikings θα συνοδεύουν 16 γονείς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Vikings είχαν εφέτος και στην Ανδρική τους ομάδα Έλληνα προπονητή, τον επίσης γνωστό Άρη Λυκογιάννη και κατέλαβαν την 6η θέση στην Α1 Εθνική. Ενδεικτικό δε της μεγάλης σημασίας που δίνουν οι Vikings στην υποδομή τους, είναι το γεγονός ότι εφέτος κατάκτησαν το Εθνικό πρωτάθλημα U20 στους άνδρες.

Το camp θα βιντεοσκοπηθεί και high lights του θα παίζονται σε διεθνή εξειδικευμένα site για να προβληθεί διεθνώς, να σταθεροποιήσει και να διευρύνει τον διεθνή χαραχτήρα που πήρε από την πρώτη κιόλας χρονιά διεξαγωγής του”.