Ο Απόλλων Πατρών εδώ κι αρκετό καιρό έλυσε το ζήτημα της αδειοδότησης και πλέον ξεψαχνίζει την αγορά, για να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις χωρίς όμως να ξοδέψει πολλά χρήματα. Οι Αχαιοί θέλουν να διατηρήσουν στο ρόστερ τους τον Jerel Simmons, ο οποίος αν και ήρθε μεσούσης της σεζόν και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο ήταν καθοριστικός στην επίτευξη του στόχου της παραμονής. Συγκεκριμένα ο Αμερικάνος γκαρντ ήταν clutch σε αρκετά παιχνίδια, ενώ είχε εξαιρετικές επιδόσεις, διότι μέτρησε 13,8 πόντους και 2,6 ασίστ ανά βραδιά.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους, την ώρα που οι “μελανόλευκοι” έχουν βρει ήδη τον παίκτη που θα τον πλαισιώσει. Αυτός αναμένεται να είναι ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, ο οποίος προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του Κοροίβου Αμαλιάδας στο πρωτάθλημα της Α2. Πέρα από την πιθανή απόκτηση του άλλοτε άσου του Λαυρίου οι Αχαιοί θέλουν να κρατήσουν και τους Μπόγρη και Διαμαντάκο, με στόχο την τόνωση του ελληνικού στοιχείου με δύο ποιοτικούς παίκτες. Την ίδια ώρα σχεδόν βέβαιη είναι η παραμονή του Κογιώνη κι η αποχώρηση του Τσαλμπούρη.

Πάντως η υπόθεση Simmons δεν είναι τόσο απλή, καθώς την περίπτωσή του φαίνεται να την κοιτά κι ο ΠΑΟΚ, ο οποίο ψάχνει ένα ξένο άσο. Μάλιστα οι δύο ομάδες είχαν “μονομαχήσει” και στην υπόθεση του Νίκου Τσιακμά, o οποίος και ήταν πολύ πιθανό να παραμείνει κάτοικος Πάτρας, εντούτοις μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη. Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα, αφού ο Νίκος Βετούλας θέλει να κινηθεί άμεσα σε άλλες εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο στην νευραλγική θέση του βασικού PG.