Ο υποβιβασμός στην Α2 αποτέλεσε ισχυρό σοκ για τον Απόλλωνα, ο οποίος προσπαθεί να ανασυνταχθεί και με σίγουρα και σταθερά βήματα να επιστρέψει στην ελίτ.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ανέλαβε ξανά τα ηνία και ένα από τα δυνατά του χαρτιά είναι ο Βασίλης Κιτσούλης! Ο έμπειρος φόργουορντ είναι χαρισματικός σκόρερ και εχει χαράξει σπουδαία διαδρομή στην κατηγορία και η ποιότητά του θα κάνει τη διαφορά.

Το basketblog.gr επικοινώνησε με τον δυναμικό άσσο και προχωρησε σε μια πρώτη… ανάκριση για τη νέα σελίδα στην καριέρα του.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για τους λόγους που επέλεξε να υπογράψει στον Απόλλωνα: “Έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το μπασκετ έχω καταλήξει (κατά την προσωπική μου άποψη), ότι το καλύτερο για να επιλεξεις σε ποια ομάδα θα αγωνιστείς είναι να σου δείξει η ομάδα με τον τρόπο της ποσό σε θέλει. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα έδειξαν με τον τρόπο τους και την προσέγγιση τους ότι θέλουν πραγματικά να αποτελέσω κι εγώ μέλος της ομάδας. Φυσικά στη συγκεκριμένη ομάδα έπαιξε μεγάλο ρόλο και η ιστορία και η πορεία της όλα αυτά τα χρόνια στο μπασκετικό στερέωμα. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να φοράς τη φανέλα αυτή! Είναι γνωστό ότι ο Απόλλων Πατρών είναι από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές ομάδες στο άθλημα που όλοι αγαπάμε όποτε η απόφαση μου στο να έρθω δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη! Θέλω να ευχαρίστησω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και να υποσχεθώ με τη σειρά μου ότι θα καταβάλω το 100% μου καθημερινά για να πετύχουμε τους στόχους της ομαδας”.

Για τον κόσμο και τη δυναμική των Αχαιών: “Ιστορικές ομάδες όπως προείπαμε όπως ο Απολλων είναι απόλυτα λογικό να έχουν μεγάλο φίλαθλο κοινό, κάτι που το κατάλαβα από τις πρώτες μου μέρες στην πόλη. Γνωρίζω ότι ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, τη στηρίζει συνεχώς αλλά είναι και απαιτητικός πολύ! Πιστεύω ότι πρέπει να αγκαλιάσουν αυτήν την καινουρια προσπαθεια που γίνεται από τη διοίκηση. Τους θελουμε κοντά μας σε όλα τα παιχνίδια γιατί με αυτούς στο πλευρό μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Τους υποσχόμαστε όλοι στην ομάδα ότι θα αγωνιζόμαστε καθημερινά σκληρά για παρουσιάσουμε ένα αξιόλογο σύνολο στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2. Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια όποτε θα πω μόνο ότι να είναι σίγουροι ότι θα δώσουμε όλο μας το είναι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ομαδας και του πρωταθλήματος”.

Για τον νέο του προπονητή: “Προπονητής μας είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Η πορεία του είναι γνωστή όλα αυτά τα χρόνια στο μπασκετ όποτε δε νομίζω ότι χρειάζεται εγώ να πω κάτι. Η ομάδα μας είναι καινούρια, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο κάτω από τις οδηγίες και τις καθοδηγήσεις του προπονητή μας έτσι ώστε να μάθουμε ο ένας τον άλλο και έιμαστε όλοι στην ίδια “σελίδα”. Σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να γίνουμε ομάδα αλλά πιστεύω πως με τον Κοουτς δουλεύουμε σωστά σε αυτήν την κατεύθυνση ήδη από τις πρώτες μας μέρες. Γνωρίζει καλά την κατηγορια όποτε το μόνο που πρεπει είναι να κάνουμε πράξη τις οδηγίες του μέσα στο γήπεδο. Όπως είπα παραπάνω ήδη δουλεύουμε πολύ καλα καθημερινά (μαζί με όλο το προπονητικό staff) και είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Για τους στόχους του Απόλλωνα: “Όσον αφορά τους στόχους είμαι της άποψης πως αυτοί μπαίνουν μέσα από την καθημερινότητα. Σίγουρα η δυναμική του Απόλλωνα σε οδηγεί κατευθείαν στο να βάλεις υψηλούς στόχους. Για μένα είναι πολυ σημαντικό καταρχήν να έχουμε όλοι υγεία, να ευχάριστιομαστε αυτό που κάνουμε και να είμαστε ομάδα. Έχουμε δει αλά αυτά τα χρόνια, σύνολα με αξιολογούς παίχτες να μην πετυχαίνουν λόγω του ότι δεν έγιναν ποτέ ομάδα. Εμείς είμαστε ένα καινούριο σύνολο και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι. Όλοι μας πρέπει να βάλουμε τους εαυτούς μας κάτω από την ομάδα (ειδικά στον συγκεκριμένο σύλλογο) και με υπομονή και επιμονή να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Το να τοποθετηθούμε απο τον Αύγουστο και να πουμε που θα είναι η ομάδα το Μάιο κατά τη γνώμη μου δεν έχει ουσία. Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να δουλέψουμε σκληρά πάνω σε όλα αυτά που χρειάζεται όπως προαναφέραμε και μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι θα πορευόμαστε. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία μπορέσουμε να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που θα καταβάλουμε και θα κριθούμε από το αποτέλεσμα τον Μάιο. Στόχος για μένα είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα και γνωρίζουμε όλοι ότι δώσαμε και την ψυχή μας για να υπηρετήσουμε σωστά την ομάδα σεβόμενοι την ιστορία της”.