Η επιστροφή του Απόλλωνα Πατρών στα σαλόνια της Α1 είναι η είδηση γύρω από την οποία γυρίζουν όλα στην αθλητική ζωή της αχαϊκής πρωτεύουσας. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έφερε εις πέρας την αποστολή της, αλλά, όπως όλα δείχνουν, δεν θα έχει την ευκαιρία να στεγαστεί τη νέα χρονιά στο μεγάλο γήπεδο της πόλης, το “Δημήτρης Τόφαλος” καθώς μπαίνει… λουκέτο.

Η θητεία της διοίκησης του κλειστού γυμναστηρίου έχει ολοκληρωθεί από την άνοιξη, οπότε και το γήπεδο παραμένει “ακέφαλο” αφού δεν υπάρχει διοικούσα επιτροπή για να αναλάβει δράση.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρουσιάζει αναβλητικότητα σχετικά με τη διευθέτηση του θέματος, κάτι που ανάγκασε τους εργαζομένους του γηπέδου να βάλουν λουκέτο στο γήπεδο από τη στιγμή που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.

Παράλληλα, κανένας εργαζόμενος δεν παίρνει την ευθύνη να λειτουργήσει το γήπεδο αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η άδεια καταλληλότητας του γηπέδου, ενώ και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό του ελλοχεύουν κινδύνους για τους αθλητές.

Οι εργαζόμενοι δεν το κάνουν, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση από το τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού του ΠΕΑΚ:

“Θέμα: Γνωστοποίηση περί μη παραχώρησης των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρο σε χρήση από τα αθλητικά σωματεία εν όψει της έναρξης της νέας αθλητικής περιόδου.

Κάνουμε γνωστό στα Αθλητικά Σωματεία ότι δεν θα παραχωρήσουμε από 3-9-2012 σε χρήση τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ και συγκεκριμένα:
– Το Γυμναστήριο “Τόφαλος”, κεντρικό – βοηθητικό.
– Το κολυμβητήριο “Πεπανός”.
– Το γυμναστήριο στο Κουκούλι.

Για τους παρακάτω λόγους:
– Γιατί δεν υπάρχει επιτροπή διοίκησης.
– Γιατί υπάρχει κίνδυνος για τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.
– Γιατί δεν υπάρχει δάπεδο στο γυμναστήριο στο Κουκούλι.
– Γιατί στο βοηθητικό του “Τόφαλου” υπάρχει ζημιά στους ξύλινους δοκούς στήριξης της οροφής.
– Γιατί οι εργαζόμενοι είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι.

Έχουμε ενημερώσει την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και περιμένουμε τις δικές τους ενέργειες”.

Το κλειστό της Περιβόλας, στο οποίο αγωνιζόταν πέρσι ο Απόλλωνας μπορεί να είναι το “κάστρο” των Πατρινών, αλλά η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Α1 προδιέθετε για την μετακόμισή τους στο “Τόφαλος” προκειμένου ο πατρινός φίλαθλος κόσμος να έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα παιχνίδια των “μελανόλευκων” στην πρώτη κατηγορία της χώρας.

Πηγή: pelop.gr