Έτοιμη θέλει να δει την ομάδα του στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών της ο Κώστας Μέξας. Ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών, μίλησε για το φιλικό με την Καρσίγιακα και την πορεία της προετοιμασίας των Αχαιών, καθώς και για τη διαδικασία ένταξης των νέων ξένων παικτών στις τάξεις τους.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το φιλικό: «Πρόκειται για ένα παιχνίδι που διεξάγεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας, η οποία παρατάσσεται με λίγα προβλήματα, καθώς ενδέχεται να μην μπορέσουν να αγωνιστούν ο Βεργίνης και ο Μπάβτσιτς. Ωστόσο, όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι έτοιμα».

Για το επίπεδο της προετοιμασίας: «Δουλεύουμε πολύ σκληρά το τελευταίο διάστημα, αν και είναι λίγες οι φορές που έχουμε καταφέρει να βρεθούμε όλοι μαζί στις προπονήσεις. Έχουμε δώσει βάρος στη συνοχή της ομάδας, στη συνεργασία μεταξύ των παικτών και στο συγχρονισμό. Σίγουρα απαιτείται ακόμη χρόνος και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο για να πετύχουμε το πλάνο που έχουμε, ώστε στις 8 Οκτωβρίου στην έναρξη του πρωταθλήματος να είμαστε έτοιμοι. Κάθε φιλικός αγώνας είναι και μία πρόβα, γι’ αυτό και επιδιώξαμε να δώσουμε φιλικά παιχνίδια πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων».

Για την ένταξη των Αμερικανών στην ομάδα: «Είναι δύσκολο να χτιστεί μία ομάδα από το μηδέν, γι’ αυτό και δεν μπορούμε ακόμη να εξάγουμε συμπεράσματα. Οι Αμερικανοί είναι αυτό που χρειαζόμαστε αλλά χρειάζονται όπως και οι υπόλοιποι παίκτες χρόνο προσαρμογής. Με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο πρωτάθλημα επιδιώκουμε θετικά αποτελέσματα, για να διασφαλίσουμε και καλή ψυχολογία».