Την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των νέων playoffs της Basket League, που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελής, εξέφρασαν τόσο ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών Κώστας Μέξας όσο και ο πρόεδρος Βασίλης Γιαννόπουλος. Αμφότεροι, στη συνέντευξη Τύπου για το φιλικό με την Καρσίγιακα, χρησιμοποίησαν «σκληρή γλώσσα» για την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής της εν λόγω φάσης του πρωταθλήματος, θεωρώντας πως το μπάσκετ μόνο ωφελημένο δεν μπορεί να βγει από τέτοια εξέλιξη.

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος, αρχικά, αναφέρθηκε στο φιλικό με τους πρωταθλητές Τουρκίας το 2015, λέγοντας τα εξής: «Μέχρι σήμερα τα στοιχεία από την προετοιμασία της ομάδας είναι θετικά και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, γιατί όπως γνωρίζετε το ρόστερ είναι καινούριο. Ευχαριστούμε την ομάδα της Καρσίγιακα που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και θα αγωνιστεί απέναντι στον Απόλλωνα, σ’ ένα φιλικό παιχνίδι που εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ιστορικού μας συλλόγου. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί οι φίλαθλοι είναι η κινητήριος δύναμή μας, Άλλωστε το πατραϊκό φίλαθλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά τον ανανεωμένο Απόλλωνα εν δράσει».

Για την πρόταση για να συμμετέχουν στα play off μόνο οι πρώτες έξι ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, είπε πως «Η ΚΑΕ Απόλλων CARNA έχει καταθέσει πρόταση στον ΕΣΑΚΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή της σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ενώ από την πλευρά του, ο Κώστας Μέξας χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «οπισθοδρόμηση του αθλήματος».