Προτεραιότητα στην ΚΑΕ Απόλλων ήταν η παραμονή του Νίκου Βετούλα, κάτι που επιθυμούσε και ο ίδιος. Όπερ και εγένετο.

Πλέον δίνεται βάση στον σχεδιασμό του ρόστερ, μιας και η σεζόν έχει τελειώσει για τους Αχαιούς, με τη νίκη στην Περιβόλα επί του Άρη.

Μπορεί ο στόχος της παραμονής να επετεύχθη, όμως το ρόστερ των «μελανόλευκων» θα αλλάξει σημαντικά ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου στην Basket League.

Όλα τα συμβόλαια έχουν εκπνεύσει, οπότε ο Νίκος Βετούλας έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Αφενός να κατασταλάξει στο ποιος παίκτες θέλει σε κάθε θέση και αφετέρου να ξεψαχνίσει την αγορά, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Άλλωστε φέτος οι Αμερικανοί παίκτες δεν «βγήκαν», πέραν των Coleman, Davis και Simmons, τον οποίο επιδιώκει να κρατήσει στο ρόστερ. Αλλά αυτό το δεδομένο είναι πάνω-κάτω ίδιο για τις περισσότερες ομάδες.

Στόχος του έμπειρου πατρινού coach είναι η απόκτηση ενός δυνατού play maker, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα προέρχεται από τις ΗΠΑ, ενώ μαζί με Simmons θέλει να δει και του χρόνου στον Απόλλωνα τους Γιώργο Μπόγρη και Νίκο Τσιακμά.

Το ίδιο ευελπιστεί και για τον Γιώργο Τσαλμπούρη, αλλά ο 2ος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα δύσκολα θα παραμείνει επί αχαϊκού εδάφους, μετά τη σεζόν που πραγματοποίησε.

Από εκεί και πέρα, τα πάντα είναι ρευστά, αλλά ο Βετούλας έχει το know how, όσον αφορά στο «χτίσιμο» της ομάδας που οραματίζεται και θα προβεί στις κατάλληλες επιλογές ανά θέση.