O ανανεωμένος Απόλλωνας Πάτρας ετοιμάζεται και αυτός με την σειρά του για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του στο νέο πρωτάθλημα της Basket Legue. Η ομάδα της Πάτρας θα ξεκίνησει την χρονιά με αντίπαλο το Ρέθυμνο Cretan Kings(10/10,17.00), στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Θανάσης Παπαχατζής, αλλά και ο αρχηγός Νίκος Αργυρόπουλος, στα πλαίσια της παρουσίασης των ομάδων που θα λάβουν μέρος την κορυφαία κατηγορία, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την νέα χρονιά και τις φιλοδοξίες του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Θανάσης Παπαχατζής: “Στόχος της ομάδας είναι να πάει όσο καλύτερα γίνεται, να κάνει όσες περισσότερες νίκες μπορεί. Για μένα στόχος μας πρέπει να είναι να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσης μας, εάν γίνεται να ξεπεράσουμε  τον εαυτό μας στην απόδοση που θα έχουμε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό σε σχέση με τα χρήματα που είχαμε στην διάθεση μας. Κοιτάξαμε να πάρουμε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες και χαρακτήρες, οι οποίοι θα παίξουν για την ομάδα και θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Πήραμε παίκτες που συμπληρώνουν καλά ο ένας τον άλλο, ώστε η “χημεία” της ομάδας να είναι σωστή.

Φέτος έχουμε ένα Πρωτάθλημα όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παλέψουν για τον τίτλο και από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε μεγάλη ενίσχυση της ΑΕΚ, του Άρη και του ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες  θα είναι πλέον πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι διαφορές έχουν μειωθεί και θα πλαισιώσουν την πρώτη πεντάδα. Το Ρέθυμνο είναι το φαβορί για την εξάδα και οι άλλες ομάδες ακολουθούν. Οι άλλες ομάδες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές στις λεπτομέρειες, διότι τα παιχνίδια θα κριθούν στο τέλος και όποια ομάδα είναι καλύτερη προετοιμασμένη για να τελειώσει τους αγώνες σωστά θα έχει το πλεονέκτημ”.

Νίκος Αργυρόπουλος: “Ανυπονούμε να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, έχουμε μαζευτεί και προπονούμαστε πολύ σκληρά από τις 17 Αυγούστου. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα αρκετά καλό επίπεδο και νομίζω ότι θα είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί από την 1η αγωνιστική. Ο στόχος γενικότερα της ομάδας είναι να παίξουμε καλό, ποιοτικό μπάσκετ με ουσία και να πάρουμε αποτελέσματα. Σε γενικές γραμμές από την στιγμή που χάθηκε ο θεσμός του Κυπέλλου τόσο νωρίς, ο βασικός στόχος είναι να είμαστε στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ αρκετά καλύτεροι από την περυσινή χρονιά.Σύμφωνα με το μπάτζετ που είχε να διαχειριστεί ο προπονητής έχουν γίνει οι καλύτερες δυνατές προσθήκες. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι θα είμαστε παιχνίδι με παιχνίδι αρκετά καλύτεροι. Το ρόστερ μας είναι αξιοπρεπέστατο.

Νομίζω ότι κάθε χρόνο το Πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό, γιατί βλέπουμε ότι είναι περισσότερες οι ομάδες πλέον που βάζουν ακόμη περισσότερα χρήματα και φέρνουν καλύτερους και πιο ποιοτικούς παίκτες. Υπάρχουν 7-8 ομάδες που είναι πάρα πολύ καλές και νομίζω ότι το Πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δυνατό”.