Ποιος αγώνας; Ποιος Απόλλωνας; Μπορεί το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδας να αναφέρει ότι σήμερα θα συναντηθούν ο Απόλλωνας με τον Ηλυσιακό, όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να… υπάρχει (με τη νομική μορφή του όρου) Απόλλωνας και κάτι τέτοιο δεν υφίσταται!

Οι Πατρινοί δεν έχουν συστήσει ΚΑΕ και για την ώρα (ίσως όχι μόνο) δεν μπορούν να το πράξουν. Κι αυτό γιατί η προηγούμενη ΚΑΕ (όταν δηλαδή οι “μελανόλευκοι” ήταν στην Α1 κατηγορία) είχε αφήσει χρέη προς τρίτους. Τώρα στην προσπάθεια που κάνουν οι διοικούντες να συστήσουν νέα ΚΑΕ, παρεμβαίνουν οι έχοντες λαμβάνειν χρήματα και μπλοκάρουν τη διαδικασία.

Για τους μη… γνωρίζοντες (δεν είμαστε, δα, όλοι ειδικοί επί των οικο-νομικών διαδικασιών) για να συσταθεί μια ΚΑΕ πρέπει να έχει -μεταξύ άλλων- και άδεια από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Οι παράγοντες του Απόλλωνα έστειλαν αίτημα, αλλά ταυτόχρονα έφτασε και εξώδικο, με το οποίο ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείο ότι υπάρχει υπό εκκαθάριση ο παλιός Απόλλωνας.

Όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις, το Υπουργείο έστειλε ερώτημα στην ΕΕΑ, από την οποία ζητά να γνωμοδοτήσει επί του θέματος. Σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε, με τους παράγοντες του Απόλλωνα και τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ να βρίσκονταν πριν από λίγο στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ενδεχομένως να είναι ακόμα και τώρα, που γράφονται αυτές οι αράδες).

Ακόμα και αν η γνωμοδότηση (που δεν το βλέπω) είναι θετική, ποιος Απόλλωνας θα παίξει το απόγευμα με τον Ηλυσιακό; Ο… παλιός, ο… ερασιτέχνης, ο… νέος; Δεν υπάρχει ΚΑΕ Απόλλωνας Πατρών, άρα αν απόψε γίνει αγώνας θα είναι παράτυπος.

Κανονικά, αν τηρηθούν οι νόμοι, ο Ηλυσιακός δεν πρέπει καν να πάει στην Πάτρα, πρέπει να πάρει το παιχνίδι με 20-0, ή (στη χειρότερη) να αναβληθεί η αναμέτρηση. Ο,τιδήποτε άλλο συμβεί είναι εκτός διαδικασίας.