Ο Γιώργος Τσαλμπούρης κάνει την διαφορά φέτος στον Απόλλωνα Πατρών και γενικότερα δεσπόζει με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της τρέχουσας Basket League.

Μάλιστα νιώθει άνετα στη νέα ομάδα του, ο Νίκος Βετούλας του «επιτρέπει» να παίξει το μπάσκετ που γνωρίζει και μπορεί, ενώ θεωρεί ότι στην Ελλάδα όλοι κοιτάζουμε τα μειονεκτήματα ενός αθλητή και όχι αυτά που μπορεί να προσφέρει στο παρκέ.

Τα όσα δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Τζάμπολ» και στον Κώστα Σωτηρίου:

Για την παρουσία του στον Απόλλωνα: “Σίγουρα η φετινή καλύτερη από περσινή με συχνότητα στις καλές εμφανίσεις. Μου δείχνει εμπιστοσύνη ο κόουτς. Είναι διαφορετικό να παίζεις όντας σημαντικός. Έχω ελευθερίες και αυτό κάνει την διαφορά”.

Για τον τρόπο παιχνιδιού και τα τρίποντα που επιχειρεί φέτος: “Όταν σούταρα εγώ ήταν κατακριτέο. Στην Ελλάδα έχουμε τάση να κοιτάμε τι δεν μπορεί να μας δώσει και όχι αυτά που μπορεί να μας δώσει. Στα 25 μου έχω την δυνατότητα να κάνω αυτό που θα ήθελα να κάνω στα 19 μου”.

Για την Εθνική ομάδα: “Θέλω πολύ να βρεθώ στην Εθνική, παλεύυω και το περιμένω πώς και πώς. Ξέρω πως υπάρχει μεγάλη δεξαμενή παικτών. δουλεύω και περιμένω την κλήση μου.

Για τη ζωή στην Πάτρα: “Και πέρσι και φέτος δεν έχουμε πολύ ζώή. Εκτός των συμπαικτών μου και του αδερφού μου δεν έχω άλλες επαφές. Ελπίζω να δω στην πορεία την Πάτρα περισσότερο”.