Ο Απόλλωνας Πάτρας γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον Αρκαδικό με το “ευρύ” 56-76 στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο προπονητής των “μελανόλευκων”, Κώστας Μέξας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, παραδέχτηκε την δίκαιη επικράτηση του Αρκαδικού, τονίζοντας παράλληλα πως θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με το ρόστερ της ομάδας, καθώς το σημερινό παιχνίδι αποτελούσε τεστ για κάποιους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Συγχαρητήρια στον Αρκαδικό για τη νίκη που ήταν απόλυτα δίκαιη αλλά και στο Γιάννη (σ.σ Καστρίτη) για τη δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια. Η εικόνα του Αρκαδικού για εμένα προσωπικά δεν ήταν καθόλου έκπληξη, τα εύστοχα τρίποντα στο μεταξύ μας παιχνίδι είναι άλλο κεφάλαιο, όμως βλέποντας τα παιχνίδια του τη φετινή χρονιά καταλαβαίνεις ότι βλέπεις μια ομάδα που είναι του προπονητή. Οι παίκτες ακολουθούν το πλάνο στο 100% και αυτό όσο δουλεύεις θα βγει κάποια στιγμή μέσα στο γήπεδο.

Σε ότι αφορά στο παιχνίδι, προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε μα αρκετη ένταση στην άμυνα μας όμως η ευστοχία του Αρκαδικού από το τρίποντο μας επηρέασε. Ξεκινήσαμε και άσχημα επιθετικά και αρκετά πιεσμένοι και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να δουμε για ποιο λόγο έγινε.  Ο Αρκαδικός στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε 27 πόντους (από τους 39) από τρίποντα με ποσοστό 9/12 και αυτό επηρέασε σαφώς την εικόνα του παιχνιδιού και την εικόνα της ομάδας μας.

Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι όπως μείναμε μετά τις καλές εμφανίσεις των τριών παιχνιδιών, (ΑΕΚ, ΠΑΟ, Καβάλα) να μην έχουμε αφορισμούς, να δούμε τα προβλήματα μας, τα οποία υπήρχαν και πριν το παιχνίδι με τον Αρκαδικό και να πάρουμε αποφάσεις. Ήταν δική μου επιλογή να στηριχθούν τα παιδιά που βρήκα στην ομάδα για να δούμε πόσο μπορούμε να βασιστούμε επάνω τους. Πλέον μετά από ένα μήνα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τους περισσότερους παίκτες μας και θα παρθούν αποφάσεις.

Για κάποιους το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα τεστ και θέλαμε να δούμε πως θα αντιδράσουν σε συνθήκες πίεσης αποτελέσματος. Όλη η ομάδα αντέδρασε άσχημα σε αυτό με πρώτον εμένα.Θα τα συζητήσουμε, θα τα αξιολογήσουμε και θα προσπαθήσουμε πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για το καλό της ομάδας. Η ευθύνη είναι πρώτα απόλα δική μου”.

Από πλευράς παικτών, ο Δημήτρης Βεργίνης τόνισε: “Είναι μια δύσκολη βραδιά για εμάς καθώς έπρεπε να κερδίσουμε γιατί παίζαμε με μια ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους. Είχαμε προετοιμαστεί σωστά για το παιχνίδι δυστυχώς όμως αγωνιστικά η ομάδα του Αρκαδικού μας αιφνιδίασε καθώς πήρε μια διαφορά με κάποια σουτ, που δεν τα περιμέναμε και την κράτησε μέχρι το τέλος. Εμείς από την πλευρά μας δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε και έτσι ήρθε η ήττα. Θα πρέπει όλοι εμείς οι παίκτες να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και που βρίσκεται και βαθμολογικά η ομάδα και γνωρίζοντας ότι παίζουμε σε έναν μεγάλο σύλλογο να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να δουλεύουμε ακόμα πιο πολύ, να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και με οποιοδήποτε τρόπο να βάζουμε τη μπάλα στο καλάθι για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Πλέον σκεφτόμαστε τα δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας με τη Νέα Κηφισιά και τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε”.