Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, βρέθηκε στην Κρήτη για ένα τουρνουά 3Χ3, και στο πλαίσιο της παρουσίας του εκεί μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και για τον προγραμματισμό της ομάδας ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων στο «Crete TV»:

Για τη γεύση που μένει μετά το τέλος της σεζόν:«Ήταν μία χρονιά που τελείωσε με μία μεγάλη επιτυχία και αυτό κρατάμε στο τέλος. Ήταν μεγάλη επιτυχία που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατακτήσαμε τον τίτλο μετά από πολλά χρόνια. Νιώθουμε μία ικανοποίηση γιατί δώσαμε χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού, στους προέδρους μας, χαρήκαμε και εμείς οι ίδιοι και έκλεισε μία πολύ δύσκολη χρονιά με πολύ ωραίο τρόπο. Και θεωρώ ότι του χρόνου εάν δεν έχουμε τις ίδιες ατυχίες με τραυματισμούς και όλα αυτά που μας στέρησαν και την Ευρώπη, στόχος μας θα είναι να είμαστε εξίσου καλοί στην Ελλάδα και να πάμε καλύτερα στην Ευρώπη».

Για το αν ο τρόπος της κατάκτησης του τίτλου δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία:«Ναι σίγουρα είναι κάτι που δε συμβαίνει συχνά. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό που πήραμε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας μέσα στην έδρα του αντιπάλου μας και έτσι όπως ήρθε (σ.σ. με το τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή) μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά».

Για το αν οι φετινοί ήταν οι καλύτεροι τελικοί:«Νομίζω ναι. Τους απολαύσατε όλοι εσείς, τους απολαύσαμε κι εμείς μέσα από το γήπεδο και τον πάγκο. Πραγματικά ήταν διαφήμιση του μπάσκετ. Γίνανε σε καλύτερο περιβάλλον από ότι παλαιότερα και εύχομαι να είναι ακόμα καλύτερα στο μέλλον».

Για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: «Είναι πολύ καλό ότι έχουμε ένα σταθερό κορμό και ένα σχήμα που δε θα αλλάξει πολύ. Θα κοιτάξουμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε θέσεις που χρειαζόμαστε, δυο τρεις παίκτες κλειδιά για να γίνουμε ισχυρότεροι».

Για το τουρνουά που διεξήχθη στο Παγκρήτιο:«Όλοι όσοι διοργανώνουν αυτό το τουρνουά είναι αξιέπαινοι γιατί μέσω του 3on3 μεταφέρουν το ευ αγωνίζεσθε και καλλιεργούν το μπάσκετ στην Ελλάδα. Δίνουν τη δυνατότητα στα νέα παιδιά του Ηρακλείου και όλης της Κρήτης να αγωνιστούν στα γήπεδα εδώ στο Παγκρήτιο. Για μένα είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ γιατί ως άνθρωπος του μπάσκετ θέλω κι εγώ να συμβάλω και να βοηθήσω κάθε προσπάθεια που αν μη τι άλλο είναι για το κοινωνικό καλό πρώτα από όλα και μετά το αθλητικό και να εμφυσήσουμε στη νεολαία να είναι κοντά στον αθλητισμό και όχι σε κινδύνους που εγκυμονούν στις ευαίσθητες ηλικίες».