Ώρα να λύσουμε το γρίφο
Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος θα αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού (σ.σ.: είχε προηγηθεί αυτή του Μπρεντ Πέτγουεϊ). Το θέμα το αποκάλυψε πρώτο το basketblog.gr στη στήλη “Καρφώματα” “φωτογραφίζοντας” τον πρώην σέντερ της Καβάλας, ο οποίος αν και Αμερικανός θα αγωνιστεί ως κοινοτικός αφού διαθέτει βουλγαρικό διαβατήριο.

Ο ύψους 2μ06 παίκτης αγωνίζεται στη θέση “5” και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Serie A με τα χρώματα της Μπρίντιζι έχοντας κατά μέσο όρο 9.4 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 1.3 κοψίματα. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί, επίσης, σε Νιου Ορλίν Χόρνετς (ΝΒΑ), Κλίβελαντ Καβαλίερς (ΝΒΑ), Σικάγο Μπουλς (ΝΒΑ), Σακραμέντο Κινγκς (ΝΒΑ), Αϊντάχο Σταμπίντ (NBDL), Ντονγκγκουάν Λέοπαρντς (Κίνα) και Εστουδιάντες, ενώ το 2006 είχε επιλεγεί από τις “Σφήκες στο Νο15 του Ντραφτ.

Εκτός των άλλων, βέβαια, ο Σέντρικ Σίμονς είναι παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων αφού έχει φορέσει τη φανέλα τόσο του Περιστερίου όσο και της Καβάλας, με την οποία πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις τη σεζόν 2010-’11.