Η είδηση της φυγής του Ντούσαν Ίβκοβιτς από τον πάγκο του πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης Ολυμπιακού πυροδότησε σενάρια για την επόμενη μέρα. Ποιός θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού; Αυτό είναι και το μεγάλο μυστήριο πλέον.

Πάντως καθώς πολλοί θα ήθελαν να είναι στον πάγκο του πρωταθλητή Ευρώπης, μην ξεχνάμε ότι βασικά ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει να αυξήσει το μπάτζετ και πολύ δύσκολο μεγάλο όνομα θα πει το ναι καθώς δεν θα έχει αξιόλογο μπάτζετ στο επίπεδο που θέλουν οι μεγάλοι τεχνικοί για να χρησιμοποιήσει. Συνεπώς απορρίπτονται μεγάλα ονόματα.

Αν και έχουν το κίνητρο να δουλέψουν στον πρωταθλητή Ευρώπης. Τα ονόματα δεύτερης γραμμής τύπου Πιανιτζάνι το σκέπτονται σοβαρά όμως. Αν και εδώ υπάρχει το οικονομικό καθώς οι προτάσεις από Τουρκία είναι πολύ μεγάλες. Συνεπώς οι επιλογές δεν είναι πολλές. Η μια λύση είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Μετά την αποτυχία του Καζλάουσκας στην ΤΣΣΚΑ ο Ελληνας συνεργάτης του δύσκολα θα τον ακολουθήσει αν έχει την ευκαιρία να πάρει τα ηνία των “ερυθρολεύκων“.

Στα συν ότι έχει γνώση του Ολυμπιακού αφού έχει δουλέψει στο λιμάνι αλλά στα μείον ότι δεν έχει δοκιμαστεί σαν χεντ κόουτς στον Ολυμπιακό ή σε μεγάλη ομάδα και άλλο Κολοσσός, άλλο Ολυμπιακός. Και μάλιστα τώρα που είναι και πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης. Γιατί αν ο Σφαιρόπουλος αναλάμβανε χωρίς να έχει η ομάδα τίτλους, θα είχε άνεση και πίστωση χρόνου.

Δεύτερο όνομα ο Ηλίας Ζούρος που είχε ξεκινήσει ανεπιτυχώς υπό την πίεση της επιτυχίας την προπονητική του θητεία στο λιμάνι σε εποχές Γλυφάδας και Κόκκαλη. Πλέον έχει όμως τις εμπειρίες και έχει φτιάξει καλό όνομα έχοντας και καλή πορεία με την Εθνική ομάδα. Αλλά ακόμα και τώρα κάτι του λείπει για να μπει στην λίστα έστω της δεύτερης βασικής γραμμής στην Ευρώπη.

Μια τρίτη επιλογή που είχε ακουστεί και πέρυσι είναι ο Κατσικάρης που με την πορεία της Μπιλμπάο κέρδισε πόντους και έχει πλέον και εμπειρία και είναι ίσως ο πιο ανερχόμενος Ελληνας τεχνικός και δοκιμασμένος και σε υψηλό συλλογικό επίπεδο περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα. Και δείχνει και κουρασμένος πλέον από την Μπιλμπάο με την έννοια ότι θα ήθελε μια αλλαγή και φυσικά θα ήθελε τον Ολυμπιακό.

Για ξένους τεχνικούς λύσεις τύπου Ιβάνοβιτς, Σπάχια και Ρέπεσα δεν εκτιμώνται και ιδιαίτερα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κοιτάξει τον έμπειρο Πιανιτζάνι αν δεν προτιμήσει τις τούρκικες λίρες, ή τον προσιτό και άκρως ανερχόμενο Τριντσέρι της Καντού.