Κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Τελ Αβίβ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε πως ο αγώνας με τη Μακάμπι δεν είναι… τελικός. Ενδεχομένως να έχει δίκιο, ενδεχομένως και όχι. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως το παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα του Ισραήλ είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς, και για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες βρίσκονται στην ίδια βαθμολογική θέση.

Εμείς θα επιμείνουμε στην άποψή μας, πως ο αγώνας με αντίπαλο τη Μακάμπι είναι ένας… τελικός για την ομάδα του Πειραιά (ειδικά από τη στιγμή που χάθηκαν οι αγώνες με Μπαρτσελόνα και κυρίως με Σιένα). Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 1-3 και περιμένει την απόφαση του αθλητικού δικαστή της Ευρωλίγκας για τον αγώνα με την ομάδα της Τοσκάνης, η οποία όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να βγει υπέρ της Σιένα.

Έτσι αν χάσει και στο Τελ Αβίβ, πάει στο 1-4 και θα έχει κάνει ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας, καθώς η μόνη του νίκη θα είναι ενάντια στην θεωρητικά αδύναμη του ομίλου, Μπεσίκτας και μάλιστα στο ΣΕΦ. Και φυσικά βλέποντας την αγωνιστική εικόνα των “ερυθρολεύκων” στα τελευταία παιχνίδια, δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς πως οι αγώνες με Φενέρμπαχτσε και Χίμκι θα κερδηθούν (και μιλάμε μόνο για τους αγώνες του πρώτου γύρου).

Είναι δεδομένο και φανερό πλέον πως ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ειδικά τώρα που είναι “off” και ο Τζος Πάουελ και ο Έισι Λο. Η Μακάμπι θέλει οπωσδήποτε νίκη και μπροστά στους οπαδούς της έχει τις πιθανότητες με το μέρος της. Οι παίκτες του Ολυμπιακού από την πλευρά τους, μετά την ήττα από τη Σιένα, τόνισαν πως είναι έτοιμοι να κάνουν ακόμη ένα “come back” (σαν αυτό της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας).

Ο αυριανός αγώνας πάντως, έχει πάρει τον χαρακτήρα τελικού, αλλά και για τον Ολυμπιακό (αλλά και τη Μακάμπι) δεν είναι ο μόνος… τελικός, καθώς στο ΤΟΠ 16 δεν συγχωρούνται τα λάθη και αυτό έχει φανεί ξεκάθαρα μέχρι τώρα για τους “ερυθρόλευκους”…