Με μία (ακόμη) επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει εύκολα την αντίσταση της Κάχα Λαμποράλ και να αυξήσει τις πιθανότητές του για την κατάκτηση της 2ης θέσης του ομίλου του. Δεν κατάφερε να πάρει τη διαφορά του πρώτου αγώνα, αλλά η αλήθεια είναι πως στην πορεία, δύσκολα θα χρειαστεί αυτός ο παράγοντας για να προκριθεί στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Αν αναλογιστούμε πως η Μπαρτσελόνα έχει δύο λιγότερες ήττες από τον Ολυμπιακό και έχει… καπαρώσει κατά κάποιο τρόπο την πρώτη θέση του ομίλου, η ομάδα του Πειραιά έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει τη 2η θέση. Το πρόγραμμα του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα γίνεται βατό στον δεύτερο γύρο του ΤΟΠ 16 (ενδεχομένως αυτό να βγαίνει και από την εικόνα που βγάζει πλέον ο Ολυμπιακός στο παρκέ), κάτι που δεν είχε σε καμία περίπτωση στον πρώτο. Και εξηγούμαστε…

Στην επόμενη αγωνιστική του ΤΟΠ 16 ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στην Μπεσίκτας, ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς να έχει πάρει ακόμη νίκη. Θεωρητικά οι “ερυθρόλευκοι” έχουν εύκολο έργο, ενώ τα κρίσιμα έρχονται αμέσως μετά.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα υποδεχτούν πρώτα την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, όπου μπορούν να νικήσουν οποιοδήποτε αντίπαλο και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στην Ιταλία για να αντιμετωπίσουν τη Σιένα. Και στους δύο αγώνες η ομάδα του Πειραιά έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει τους βαθμούς της νίκης, καθώς στην έδρα της είναι εξαιρετικά δυνατή, ενώ και στη γειτονική χώρα γνωρίζει πολύ καλά τι έχει να αντιμετωπίσει. Το έχει κάνει και στο παρελθόν.

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τη Μακάμπι την οποία έχει νικήσει και στο Ισραήλ, θα ταξιδέψει και πάλι στην Τουρκία, προκειμένου να κοντραριστεί με τη Φενέρμπαχτσε (που παραπαίει φέτος) και τελευταία αγωνιστική κλείνει το ΤΟΠ 16 με τη Χίμκι στο ΣΕΦ. Το πρόγραμμα δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο στον πρώτο γύρο. Δεν είναι φυσικά και το πιο εύκολο του κόσμου, αλλά σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πάει μέχρι το τέλος ακόμα και αήττητος (έχοντας δηλαδή μόνο νίκες από δω και πέρα).