Για όλους και για όλα μίλησαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος στη Media Day τoυ Ολυμπιακού. Οι ιδιοκτήτες των Πειραιωτών τόνισαν πως οι στόχοι των “ερυθρόλευκων” παραμένουν οι ίδιο με την περσινή σεζόν, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποιησή τους τόσο με την στελέχωση του φετινού ρόστερ όσο και με τη συνεργασία με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.
 
Παράλληλα, για μια ακόμη φορά δεν έλειψαν οι αιχμές προς την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αλλά και τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο οποίος σύμφωνα με τους αδερφούς Αγγελόπουλους εξώθησε σε παραίτηση δύο διαιτητές του ΕΣΑΚΕ.
 
Αναλυτικά όσα είπαν στο πλαίσιο της επίσημης φωτογράφησης του Ολυμπιακού, οι κκ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος:
 
«Σας ευχαριστούμε. Η φετινή ομάδα που χτίσαμε είναι από τα πιο δυνατά ρόστερ που έχουμε στον Ολυμπιακό. Συνεργαστήκαμε άψογα με τον κόουτς για να καλύψουμε τα περσινά κενά και να γίνουμε πιο δυνατοί, παρά το ότι κατακτήσαμε τους στόχους μας. Αυτά που έχουμε πετύχει και συνεχίζουμε δεν είναι εύκολο. Είμαστε σε μια Ελλάδα μνημονίων και έχουμε χτίσει μια ομάδα που γράφει ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καλή χρονιά με υγεία», είπε αρχικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.
 
Για τα σχέδια της FIBA: «Ήταν μια σοβαρή παρουσίαση. Ενημερώθηκε και η Euroleague. Το θέμα είναι ότι με αφορμή και αυτό η ίδια η Euroleague δίνει περισσότερα έσοδα. Το να παίρνει ο πρωταθλητής 250 χιλιάδες είναι μαι αστειότητα και τη ζήσαμε. Για την FIBA γίνονται ζυμώσεις και υπάρχουν συζητήσεις. Θα δούμε στο μέλλον για αυτό. Συζητάμε για το καλό του αθλήματος αλλά και να υπάρχουν περισσότερα έσοδα».
 
Για την διαιτησία στην Ελλάδα: «Είναι ένα από τα πράγματα που έχουμε προτείνει και το γεγονός πως ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει λόγο στον ορισμό των διαιτητών. Ο τελευταίος λόγος είναι στην ΕΟΚ, το γνωρίζετε. Το πρωτάθλημα το κάνει ο ΕΣΑΚΕ, τις κληρώσεις τις κάνει η ΕΟΚ. Έγινε άλλη μία παρέμβαση, ο κύριος που έφυγε υπερασπίστηκε πως δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση».
 
Για την συγνώμη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η μόνη γραμμή που πρέπει να χαραχτεί είναι αυτή της νομιμότητας. Όταν λες συγγνώμη το λες κατά πρόσωπο. Το είπα και στον Μάνο Παπαδόπουλο, που είναι ακόμα μέτοχος. Όπως είπα και στην τοποθέτησή μου είπα ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που πρέπει να εξεταστούν. Είτε της ΚΑΕ ΠΑΟ, είτε προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η συγνώμη δεν έγινε συγκεκριμένη πουθενά. Δεν υπάρχει γραμμή. Αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι είχαν παραιτηθεί και οι δύο αθλητικοί δικαστές του ΕΣΑΚΕ στο τέλος Ιουλίου, όπου οι ποινές του κύριου Γιαννακόπουλου από τους 82 μήνες πήγαν στους 52. Τους απείλησε ο Μπαλτάκος και μπήκαν δύο καινούργιοι. Αυτά τα μάθαμε από τον κύριο Χαλβατζάκη, ο οποίος δεν αντέχει τις πιέσεις».
 
Για τον Κώστα Παπανικολάου: «Το ρόστερ έχει κλείσει, Μελετάμε την αγορά, αλλά έχει κλείσει το ρόστερ και οι παίκτες που έχουμε εδώ θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».
 
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Όπως σας έχουμε πει ο Ολυμπιακός κατάφερε να γίνει η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία τετραετία, μέσα σε μια κρίση για τη χώρα. Συμπίπτει με αυτή την περίοδο. Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους. Πέρυσι αγγίξαμε το θαύμα, το όνειρο. Πάντα κοιτάζουμε ψηλά, αλλά μην τα μπερδεύουμε με τα όνειρα».
 
Για το νέο πρωτάθλημα της Α1 και την ταραγμένη σχέση μεταξύ ΟΔΚΕ-ΚΕΔ:«Φέτος η Α1 θα είναι πιο δυνατό πρωτάθλημα. Το γεγονός πως ο κόσμος δεν έρχεται γήπεδο δεν είναι θέμα ανταγωνιστικότητας. Εμείς έχουμε πουλήσει πάνω από 3.000 διαρκείας. Για το θέμα της ΟΔΚΕ έκαναν μια ανακοίνωση που μιλούν για εγκληματική οργάνωση σχετικά με την ΕΟΚ και την ΚΕΔ. Υπάρχει μια αντιδικία. Έγιναν κάποιες αλλαγές. Έφυγε κάποιος, μπήκε ο κουμπάρος του. Όλα αυτά είναι στον αυτόματο. Ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένες θέσεις για το συγκεκριμένο θέμα», είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ επενέβη ο αδερφός του Παναγιώτης και πρόσθεσε: «Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει λόγο. Το πρωτάθλημα το κάνει ο ΕΣΑΚΕ και τους διαιτητές τους ορίζει η ΕΟΚ. Και έγινε και άλλη μία παρέμβαση. Ο κύριος που έφυγε, υπερασπίστηκε πως δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση».
 
«Να μην υπάρχουν εισβολές από παράγοντες σε διεθνείς διαιτητές. Να μην υπάρχουν SMS. Όλα αυτά δεν βοηθούν», κατέληξε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.
 
Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο: «Η παρουσία του κ.Κοντονή είναι σημαντική. Είναι καλύτερα από ό,τι πριν τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρες θέσεις για το νέο νομοσχέδιο. Το θέμα του στοιχήματος. Δεν μπορείς να παίζεις στοίχημα με την ομάδα σου. Οι Αγγελόπουλοι, ο Σφαιρόπουλος και ο Σπανούλης δεν μπορούν να παίξουν στοίχημα με τον Ολυμπιακό. Το αν δεν είναι καλός διαιτητής ο κύριος Ζαβλανός ή κάποιος άλλος, δεν μπορεί να κάνει κάτι ο κ.Κοντονής. Υπάρχει το θέμα των συμβολαίων, της εφορίας και κάποιων άλλων, θα συζητηθούν και θα δούμε. Πάντως, απέχει από τις θέσεις μας όλο αυτο που γίνεται, αν και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».
 
“Πριν από έναν χρόνο συνάντησα τον κ.Παπαδημητρίου σε μια παιδική χαρά. Του εξήγησα πως έχουν τα πράγματα και αυτός απάντησε πως… «Γιατί δε φεύγετε;»! Αυτός ο άνθρωπος θα ορίσει διαιτητές του Ολυμπιακού», σχολίασε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.
 
Τέλος, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα εναντίον του: “Για τις ιστοσελίδες του κ.Γιαννακόπουλου είναι πολύ επιτυχημένες στην Ελλάδα. Είχαν φιλοξενήσει θέματα για φοροδιαφυγή σε μένα και τον Παναγιώτη. Υποβλήθηκε ανώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα με τα δημοσιεύματα των μέσω ιδιοκτησίας του κ.Γιαννακόπουλου. Αυτά αμφισβητήθηκαν, δεν προέκυψε τίποτα και μπήκαν στο αρχείο. Θα ενημερωθείτε μόλις έχουμε νεότερα».