Ο Ολυμπιακός δεν αποχαιρέτησε τον Βασίλη Σπανούλη, όπως φρόντισε να υπογραμμίσει από την αρχή της συνέντευξης Τύπου ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Τον τίμησε. Και αυτό θα ξαναγίνει στο εγγύς μέλλον.

Άλλωστε, όπως προανήγγειλε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, το Σεπτέμβριο του 2022 θα διοργανωθεί μεγάλο φιλικό προς τιμήν του “Kill Bill”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας, που θα δει το νούμερο της φανέλας του να αποσύρεται στην οροφή του ΣΕΦ.

Διαβάστε τι είπαν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τον Βασίλη Σπανούλη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε το Βασίλη και όχι να τον αποχαιρετήσουμε, επειδή πάντα θα είναι μέλος του Ολυμπιακού. Είναι ο μεγαλύτερος αθλητής στην ιστορία του Ολυμπιακού και ένας από τους μεγαλύτερους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ζήσαμε μερικές από τις ομορφότερες στιγμές μαζί του. Όλος ο οργανισμός ήταν δομημένος γύρω από τον Βασίλη, για τον Βασίλη. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος, τον θαυμάζουμε.

Η ιστορία άρχισε το 2010 μετά τον 3ο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή ομάδα τότε, πολύ καλούς παίκτες, αλλά στην Ελλάδα δεν μπορούσε να πετύχει τους στόχους του, για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε. Εκείνο το βράδυ σκεφτήκαμε στρατηγικά πώς πρέπει να δράσουμε. Η απόφαση ήταν να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού. Δεδομένης και της δυσκολίας να φύγει ένας παίκτης από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό, αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο χτύπημα.

Αυτό παντρεύτηκε με την επιθυμία του Βασίλη, να πάρει τον Ολυμπιακό από το χέρι και να τον οδηγήσει στην κορυφή. Ξεκίνησε δύσκολα, είχαμε φτάσει σε αδιέξοδο τον Ιούλιο του 2010 στις διαπραγματεύσεις και λίγο πριν επιστρέψουμε στην Ελλάδα από τη Βοστόνη, όπου ζούσαμε τότε μόνιμα, αποφασίσαμε να κάνουμε την κίνηση. Ήταν Σάββατο, όταν υπογράψαμε το πρώτο συμβόλαιο.

Ο Βασίλης άκουσε πολλά και εντός και εκτός οργανισμού, αλλά απέδειξε με την αξία πού μπορεί να φτάσει. Με τον προϋπολογισμό που είχε ο Ολυμπιακός τη δεκαετία του 2010 -είχε το χαμηλότερο από τις Top 8 ομάδες- έμεινε στην κορυφή της Ευρώπης για μία δεκαετία».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

«Είμαστε εδώ να τιμήσουμε το μεγαλύτερο αθλητή στην ιστορία του Ολυμπιακού. Νιώθω ότι ήμασταν τυχεροί που ζήσαμε αυτή τη δεκαετία με τον Σπανούλη. Γύρω του χτίστηκε μία ομάδα με πνεύμα την άρνηση στην ήττα. Τα πρωταθλήματα που πήραμε στην Ελλάδα δεν ήταν αναλογικά αυτά που θα έπρεπε να κατακτήσουμε. Δεν ξέρω εάν θα ξαναπάρουμε EuroLeague, αλλά πιστεύω ότι θα ξαναπάμε σε Final Four. Είμαστε τυχεροί που τον είχαμε στην ομάδα. Τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ομάδα».

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είπαν ακόμα…

Για το αν θα αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός τον Σπανούλη σε άλλο πόστο (Γιώργος Αγγελόπουλος):

«Η πόρτα του Ολυμπιακού είναι πάντα ανοιχτή για τον Βασίλη. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Θα έχει πολλές προτάσεις στη ζωή του, που πρέπει να αξιολογήσει. Θα κάνει πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή του».

Για τις κορυφαίες στιγμές του Ολυμπιακού με τον Σπανούλη (Παναγιώτης Αγγελόπουλος):

«Ο τελικός του 12, η κατάκτηση της EuroLeague το 2013, η πρόκριση του 2015, το πρωτάθλημα του 2016 στην Ελλάδα και η πρόκριση στον τελικό του 2017».

Για το αν θα αποσυρθεί η φανέλα του (Γιώργος Αγγελόπουλος):

«Θα κάνετε υπομονή μέχρι το Σεπτέμβριο, που θα γίνει το φιλικό».

Για την απόφασή τους να αποσυρθεί ο Ολυμπιακός από την Basket League το 2019:

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η απόφαση για το “μέχρι τέλους” ήταν δύσκολη, αλλά η καλύτερη απόφαση που πήραμε. Ήταν ο μόνος τρόπος να αλλάξει η κατάσταση και δικαιωθήκαμε. Βλέπετε τις αλλαγές. Είναι εδώ ο κ. Λιόλιος και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Κάποιος έπρεπε να πάρει τη δύσκολη απόφαση θυσιάζοντας κάποια πράγματα. Όλοι μας στήριξαν, μας έλεγαν να μην αλλάξουμε γνώμη. Δεν αλλάξαμε και είμαστε χαρούμενοι. Πήγε πολύ καλά αυτή η απόφαση».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Το “μέχρι τέλους” είναι η καλύτερη απόφαση που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια».

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης την εμφάνισή του έκανε ακόμα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος -μέσω video- έστειλε το δικό του ευχαριστήριο μήνυμα στον “Kill Bill”:

«Σε ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για το μπάσκετ και για εμένα. Τη νοοτροπία σου λίγοι την είχαν. Γι’ αυτό ήσουν από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Δεν ήσουν ο πιο ψηλός ή ο πιο γρήγορος ή ο πιο δυνατός, αλλά ήσουν killer και δούλευες σκληρά. Έμαθα πάρα πολλά για εσένα και συνεχίζω. Όπως εσύ πήρες τη σκυτάλη από τον Γκάλη, έτσι την παίρνω κι εγώ από εσένα. Σε αγαπάμε. Να περάσεις χρόνο με την οικογένειά σου. Μάθαμε πολλά από τον Γκάλη, μάθαμε πάρα πολλά και από εσένα. Χωρίς Νίκο δεν θα υπήρχε Βασίλης και χωρίς Βασίλη δεν θα υπήρχε Γιάννης».