Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα πλέον για το 6ο Final4 μέσα στη δεκαετία και θέλει να κάνει ένα ακόμα… θαύμα κατακτώντας τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στο basketblog.gr για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» και παράλληλα κατέθεσε τις δικές του εμπειρίες από την προηγούμενη συμμετοχή του.

·        Σε λίγες μέρες ταξιδεύετε στην Κωνσταντινούπολη και εσύ συμμετέχεις στο 2ο προσωπικό σου Final4. Ποια είναι τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται;

Νομίζω τα συναισθήματα που έχω είναι χαράς, ικανοποίησης αλλά και δίψας για τον πρώτο ημιτελικό όπως έχουν όλοι οι συμπαίκτες μου είτε έχουν ζήσει είτε όχι την εμπειρία του Final4 και πραγματικά ανυπομονούμε για το πρώτο ματς και έχουμε τεράστιο κίνητρο.

·        Το 2012 ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά στην Κωνσταντινούπολη και κατακτούσε το τρόπαιο. Ποια είναι η διαφορά να είσαι θεατής και μετά από λίγα χρόνια να βρίσκεσαι στην ομάδα;

Αν θυμάμαι καλά τότε ήμουν στον Πανιώνιο και πραγματικά ζήλευα αυτά τα παιδιά που έπαιζαν σε αυτή την ομάδα, που ήταν όλοι Έλληνες και από την ίδια γενιά, φυσικά με τον Βασίλη (Σπανούλη) και τον Γιώργο (Πρίντεζη) μαζί και ήταν μια γροθιά και είχαν πάρει το τρόπαιο. Πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα ζήσω μία ανάλογη στιγμή, αρχικά το 2015 και ελπίζω να καταφέρω να σηκώσω και εγώ το τρόπαιο.

·        Ποια πιστεύεις ότι είναι τα σημεία κλειδιά για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αναλόγως μετά αν φτάσετε στον τελικό;

Νομίζω έχουμε γίνει γραφικοί να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Είναι θέμα θέλησης, συγκέντρωσης και ενέργειας, είναι τα 3 πιο βασικά συστατικά που αν δεν τα έχεις δεν έχεις καμία τύχη. Από εκεί και πέρα, αν έχουμε αυτά τα στοιχεία δεν μπορούμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο και καμία έδρα.

·        Τα τελευταία χρόνια η παράδοση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ είναι υπέρ σας. Πιστεύεις ότι αυτό θα λειτουργήσει σαν επιπλέον ψυχολογική ένεση για εσάς;

Προσωπικά δεν έχει σημασία το τι έχει γίνει στο παρελθόν, κοιτάμε το παρόν, ζούμε το παρόν, είναι μία καινούρια χρονιά, έχουν καινούριους παίκτες όπως και εμείς και φέτος έχουμε ηττηθεί δύο φορές από την ΤΣΣΚΑ. Δεν λειτουργούν αυτά πάνω σε εμάς, αυτά είναι περισσότερο για τους δημοσιογράφους και για να λένε τα στατιστικά πριν το παιχνίδι.

·        Πιστεύεις ότι ο κόσμος θα λειτουργήσει καταλυτικά στους αγώνες της Κωνσταντινούπολης;

Τώρα που μάθαμε ότι θα είμαστε η 2η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο και βρίσκω και κόσμο που μου λέει ότι θα έρθει να μας υποστηρίξει πραγματικά είναι κάτι πολύ μεγάλο για εμάς γιατί όταν έχεις οπαδούς να φωνάζουν για σένα μία τόσο δύσκολη εποχή και καταφέρνουν και έρχονται στην Κωνσταντινούπολη να μας υποστηρίξουν και τους αξίζει συγχαρητήρια. Όπως, φυσικά, και για τους οπαδούς που έρχονταν όλη τη χρονιά και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτούς.