Δεν έχει κρύψει ποτέ, πως μεγάλη του φιλοδοξία είναι να διαβεί τον Ατλαντικό Ωκεανό και να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Δημήτρης Αγραβάνης, είναι έτοιμος για τη μεγάλη βραδιά του ντραφτ του ΝΒΑ, όπου θα μάθει… πού θα κάτσει η μπίλια, αναφορικά με την ομάδα που θα τον επιλέξει και σε ποιο νούμερο. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, μίλησε ενδελεχώς για τη λίγκα, ενώ αναφέρθηκε στα στοιχεία που πιστεύει ότι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Sport 24 Radio 103.3:

«Σίγουρα, η συμμετοχή στο ντραφτ είναι όνειρο για κάθε νεαρό παίκτη που έχει φιλοδοξίες για το μέλλον του. Βέβαια, από το να δηλώσεις συμμετοχή στο ντραφτ μέχρι να γίνεις πικ υπάρχει τεράστια απόσταση. Ο κάθε παίκτης κυνηγάει τα όνειρά του. Έτσι κι εγώ, το να παίξω στο ΝΒΑ είναι όνειρο ζωής».

Για τις υποψήφιες ομάδες προς επιλογή: «Υπάρχουν δύο ομάδες που μας έχουν προσεγγίσει σοβαρά. Η μία είναι η Ατλάντα, που επιλέγει στο Νο 54 και το Νο 59. Η άλλη είναι το Χιούστον, που επιλέγει αρκετά πιο ψηλά. Νομίζω στο Νο 32».

Για την ομάδα που υποστηρίζει στο ΝΒΑ: «Φέτος έγινα Ουόριορς. Το μπάσκετ που έπαιξαν όλη τη χρονιά ήταν ολοκληρωμένο, εντυπωσιακό και με ουσία».

Για τους καλύτερους παίκτες στη θέση του: «Ο Μπλέικ Γκρίφιν και ο Κέβιν Λαβ».

Για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών: «Νομίζω ότι ο καλύτερος όλων είναι ο Μάικλ Τζόρνταν. Μετά ο Κόμπι Μπράιαντ. Δεν συμφωνώ τόσο με την άποψη αυτών που υποστηρίζουν τον Λεμπρόν. Προσωπικά, είμαι πιο πολύ φαν του Κόμπι».

Για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει: «Θεωρώ ότι κάθε επαγγελματίας παίκτης πρέπει να βελτιώνεται κάθε χρονιά. Και να βελτιώνεται σημαντικά. Αυτό έκανα πέρυσι κι εγώ, αυτό θα κάνω και τη χρονιά που έρχεται. Συγκεκριμένα, θα προσπαθήσω να βελτιώσω κάποια πράγματα όπως τον χειρισμό της μπάλας. Επίσης, θέλω να κάνω περισσότερα ντράιβ».