Έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές, πως η φετινό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς οι… μετοχές των παικτών του έχουν ανέβει κατακόρυφα και αρκετοί παίκτες αποτελούν στόχοι άλλων ευρωπαϊκών ομάδων και όχι μόνο! Ο Κώστας Παπανικολάου είναι από τους παίκτες που έχουν τρομερή άνοδο τα τελευταία χρόνια και όπως όλα δείχνουν το ΝΒΑ τον… καλεί, κάτι που ανησυχεί τους “ερυθρόλευκους”.

Ο ίδιος ο παίκτης έχει δηλώσει πως ο “μαγικός κόσμος” δεν τον αφήνει αδιάφορο και πως θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ, κάτι που προκαλεί ανησυχία στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο. Ο Κώστας Παπανικολάου έχει οψιόν στο συμβόλαιό του για το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο και οι ιθύνοντες του συλλόγου φοβούνται το ενδεχόμενο ενεργοποίησής της και μετακόμισης του διεθνή φόργουορντ στην Αμερική.

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ωστόσο τα δικαιώματά του τα έχουν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Οι Νικς όμως θέλουν να πάρουν και πάλι τα δικαιώματα του Έλληνα παίκτη, έτσι ώστε να τον αποκτήσουν άμεσα ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα της Νέας Υόρκης φαίνεται να υπολογίζει στις ικανότητες του “Παπ“, κάτι που κάνει τους “ερυθρόλευκους” να ανησυχούν. Και αυτό, καθώς σε περίπτωση… μετακόμισής του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τότε αλλάξει άρδην και ο σχεδιασμός των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά και η μόνη περίπτωσή αποχώρησής του είναι να μεταγραφεί σε σύλλογο του ΝΒΑ