Με μοναδικό αντίπαλο τον… εαυτό του και τον χρόνο συνεχίζει, πλέον, ο Ολυμπιακός τη μάχη για την απόκτηση του Βασίλη Καββαδά, όπως είναι γνωστό από χθες (“Ανοίγει ο δρόμος για Ολυμπιακό”). Οι “ερυθρόλευκοι” μετά την επίσημη απόσυρση του Παναθηναϊκού από την διεκδίκηση του νεαρού σέντερ σταθμίζουν τα δεδομένα προκειμένου να “εκμεταλλευτούν” τον Καββαδά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πρόθεση των Πειραιωτών είναι να… τον δανείσουν στον Πανιώνιο για τον επόμενο χρόνο προκειμένου να πάρει ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής με τη φανέλα των “κυανέρυθρων”. Κάτι τέτοιο, όμως, έρχεται σε αντίθεση με το συμβόλαιο που του προσφέρεται (1+1+1) με αποτέλεσμα να δημιουργείται (εύλογα) η εξής απορία:

Αφού στον Ολυμπιακό σκέφτονται να τον αφήσουν για ακόμα μία χρονιά στον Πανιώνιο (από τη στιγμή που το “ερυθρόλευκο” ρόστερ απαριθμεί τρεις σέντερ) γιατί γίνεται φέτος κίνηση για την απόκτησή του και όχι του χρόνου, οπότε και η απόκτησή του θα κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα;

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι στο λιμάνι επικρατεί η λογική της απόκτησης του παίκτη απλά και μόνο για να μην καταλήξει στον “αιώνιο” αντίπαλο.

Παράλληλα, παρά το γεγονός πως ουσιαστικός… εχθρός δεν υπάρχει, πλέον, οι Πειραιώτες δεν κινήθηκαν σήμερα για τον παίκτη. Δεν επιδίωξαν να ολοκληρώσουν το θέμα μία ώρα αρχύτερα. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει κάτι, απλά το αποτυπώνουμε ως ενδεικτικό στοιχείο… αναμονής από πλευράς Ολυμπιακού.

Αυτή η αναμονή δείχνει, άλλωστε, να είναι και το χαρακτηριστικό των “ερυθρολεύκων” το φετινό καλοκαίρι. Οι πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης σε καμία περίπτωση διαπραγμάτευσης δεν έδειξαν βιασύνη, είτε αυτή αφορούσε κάποια ανανέωση (Πρίντεζης, Λο, Ντόρσεϊ), είτε κάποια μεταγραφή (Μαυροειδής, Περπέρογλου).

Με την επιβράβευσή τους για την υιοθέτηση της συγκεκριμένης τακτικής στα μεταγραφικά ζητήματα να τους δικαιώνει πλήρως. Έτσι κι αλλιώς, ο Ολυμπιακός σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι έδειχνε να διέπεται από μνημειώδη ηρεμία και σιγουριά όσον αφορά τις κινήσεις του, κάτι που απορρέει και από το γεγονός πως, πλέον, στο λιμάνι (δείχνουν να) έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις τα λευκά στη σκακιέρα των διαπραγματεύσεων.

Εξάλλου, το πρόγραμμα των φιλικών αναμετρήσεων που θα δώσει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς στην Ιταλία, πέρα από τις Σάσαρι, Σιένα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αντιμετωπίσει και τις Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Φενερμπαχτσέ, σε ένα τουρνουά με έντονο χρώμα… Ευρωλίγκα.