Μεγάλη συνέντευξη του Κώστα Παπανικολάου φιλοξενεί η Ευρωλίγκα στην ιστοσελίδα της, με αφορμή το πολύ μεγάλο παιχνίδι της Παρασκευής, που θα κρίνει την τέταρτη ομάδα, που θα βρεθεί στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου. Ο νεαρός φόργουορντ των “ερυθρολεύκων” αναφέρεται στη σημασία, που έχει το πλεονέκτημα της έδρας, στο κλειδί της επιτυχίας της ομάδας του, τον ρόλο του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού αλλά και την προσωπική του απόδοση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πλεονέκτημα της έδρας: Είναι ακριβώς αυτό για το οποίο παλεύεις όλη τη σεζόν, να πάρεις το πλεονέκτημα έδρας. Δουλέψαμε σκληρά για να το έχουμε και τώρα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Είναι ένα παιχνίδι κι όλα μπορούν να συμβούν. Ελπίζω να πάει όπως το θέλουμε. Γι αυτό ακριβώς παλεύαμε τόσο καιρό στο Top-16. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα.

Για το ποιος έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα: Ίσως η Εφές έχει ένα μικρό πλεονέκτημα επειδή κέρδισε τα τελευταία δύο παιχνίδια στην έδρα της, αλλά πλέον θα παίξουμε μπροστά στους οπαδούς μας, που ξέρουν πώς να μας υποστηρίζουν και να μας βοηθούν.

Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: Οι οπαδοί είναι πολύ σημαντικοί για μας. Όταν παίζουμε καλά μας κάνουν να είμαστε ακόμα καλύτεροι, ενώ όταν δεν είμαστε σε καλή μέρα και δεν βάζουμε κάποια σουτ, τότε αυτοί μας βοηθούν και μας σπρώχνουν στο να  ανεβάσουμε την απόδοσή μας.

Για το που θα κριθεί ο αγώνας: Το κλειδί του παιχνιδιού θα είναι το ποιος το θέλει περισσότερο. Έχουμε παίξει έξι φορές σαν αντίπαλοι και δεν υπάρχει κάτι τακτικά, το οποίο να μπορεί να αλλάξει. Η ομάδα, που θα μπει στο παρκέ και θα δείξει στον αντίπαλο ότι πραγματικά θέλει το παιχνίδι, θα κερδίσει. Αυτό κάναμε και την περασμένη σεζόν. Δείξαμε ότι το θέλουμε πολύ περισσότερο και κατακτήσαμε τον τίτλο.

Για το αυξημένο ποσοστό του στα τρίποντα φέτος: Αν θέλεις να βελτιωθείς σαν παίκτης και να βοηθήσεις την ομάδα περισσότερο, πέρα από την ομαδική δουλειά θα πρέπει να δουλέψεις και μόνος σου. Δούλεψα πολύ όλο το καλοκαίρι μαζί με τους προπονητές μας, που με βοήθησαν πολύ. Προσπαθώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου, αλλά πρέπει να δώσω και πολλά μπράβο στους συμπαίκτες μου. Πολλές φορές δημιουργούν τις συνθήκες για να σουτάρω εγώ. Αν δεν ήταν αυτοί , τότε δεν θα μπορούσα να έχω αυτά τα σουτ.

Για τον ρόλο του στην ομάδα: Προσπαθώ να κάνω ότι χρειάζεται η ομάδα μου από μένα. Προσπαθώ να δίνω μεγάλη ενέργεια και να παίζω άμυνα. Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα , που προσπαθώ να δίνω. Αν έχω την ευκαιρία να πάρω κάποια σουτ ή να δημιουργήσω για κάποιον άλλον συμπαίκτη μου τότε θα το κάνω.  Πιστεύω πως όλα ξεκινούν από την άμυνα. Αυτό είναι, που σου φέρνει αυτοπεποίθηση.

Το κλειδί της επιτυχίας του Ολυμπιακού: Πρώτα από όλα ο Ολυμπιακός έχει καλούς χαρακτήρες. Καθένας το ξέρει αυτό και φαίνεται. Αυτό βοηθάει την ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς. Όταν σπρώχνεις τον εαυτό σου μέσα από την ομάδα, μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Δεν είμαστε απλά συμπαίκτες. Είμαστε φίλοι. Βγαίνουμε μαζί και περνάμε καλά. Είναι πολύ σηματνικό να υπάρχει αυτή η χημεία.

Τι κέρδισε με την κατάκτηση της Ευρωλίγκα: Κερδίζοντας την Ευρωλίγκα, απέκτησα αυτοπεποίθηση και θα προσπαθήσω να δουλέψω ακόμα περισσότερο για μένα και την ομάδα μου. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Για την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στο Λονδίνο: Θέλουμε να πάμε εκεί, άλλωστε ποιος δεν θα ήθελε; Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μας να πάμε στο Φάιναλ Φορ και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για μας. Το είδαμε και στο παρελθόν ότι συνήθως η ομάδα, που κατακτά τον τίτλο δεν αγωνίζεται εξίσου καλά την επόμενη σεζόν. Για μας αυτό θα είναι κάτι εξαιρετικό και θα κάνει πολύ χαρούμενους και τους φιλάθλους μας.