Η απόφαση για ενίσχυση του ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ειλημμένη και έχει παρθεί μετά και την δεύτερη ήττα από τον Παναθηναϊκό στη φετινή σεζόν, εκείνη του πρωταθλήματος. Ο Ντέιβιντ Μπλατ γνώριζε την αγορά και περίμενε υπομονετικά να δει μήπως υπάρξει κάποια καλύτερη ευκαιρία από τις διαθέσιμες στην αγορά των ελεύθερων.

Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει υπάρξει, αν και ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός πιστεύει πως αν μπορέσει να καθυστερήσει λίγο ακόμα την απόφασή του, σίγουρα θα υπάρξει κάποια καλύτερη επιλογή. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως δεν έχει κατασταλάξει σε ορισμένες περιπτώσεις παικτών, που μπορούν να δώσουν στον Ολυμπιακό αυτό που λείπει.

Αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Μπράντον Πολ (27 χρ., 1,93 μ.), με τον οποίο μάλιστα όπως αναφέρει το «Sportando», έχουν υπάρξει και σοβαρές επαφές, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Ο Πολ έχει μείνει ελεύθερος από τους Σπερς, ενώ έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη (Νίζνι, Μπανταλόνα, Εφές), ενώ έχει εμπειρία και από την Ευρωλίγκα στην οποία αγωνίστηκε με την Εφές τη σεζόν 2016-17.

Μία άλλη περίπτωση που «κοιτάει» ο Μπλατ είναι αυτή του Άρτσι Γκούντγουιν (24 χρ., 1,96 μ.). Ο Γκούντγουιν έχει αγωνιστεί στο NBA με τις φανέλες των Σανς, Πέλικανς και Νετς, αλλά και στην G-League, χωρίς να έχει περάσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για τον προπονητή των Πειραιωτών.. 

Σε κάθε περίπτωση, μένει να δούμε ποια θα είναι η οριστική απόφαση του Ντέιβιντ Μπλατ για τον παίκτη που θα ενισχύσει την ομάδα, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να θέλει να περιμένει λίγο ακόμα πριν καταλήξει. Πάντως, δεν θα το «τραβήξει» πολύ ακόμα, αφού ο χρόνος πιέζει, με την απόφαση να αναμένεται σύντομα…