Με νίκη συνοδεύτηκε το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος κέρδισαν εύκολα τον Απόλλωνα Πατρών με 83-50, σε ένα παιχνίδι που όπως ανέφερε μετά το τέλος του ο προπονητής των “ερυθρολεύκων” Γιώργος Μπαρτζώκας δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα καθώς “αποτελεί μέρος της προετοιμασίας μας στο βουνό και έτσι το είδαμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπολος, ενώ δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Από τους Πατρινούς, δεν αγωνίστηκε ο Νίκος Αργυρόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρείται από τράβηγμα.

Την Παρασκευή θα υπάρξει νέο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων, στο οποίο ωστόσο δεν θα αγωνιστεί ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε διαφημιστικό της Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 42-25, 62-31, 83-50
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 11, Λο 3, Άντιτς 13 (2), Σπανούλης 6 (1), Περπέρογλου 5 (1), Ντόρσεϊ 11, Σλούκας 6, Μαυροειδής 4, Γκετσεβίτσιους 7 (1), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 9, Κατσίβελης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): Καπερώνης, Λιανός 8, Δανιήλ 1, Πέτροβιτς, Πελεκούδας 2, Γκόρντον 22 (6), Ζαφείρης, Μολφέτας, Γουόκερ 2, Γκαρντ 9, Τέρνερ 6.